Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Προσβλητική η ποιότητα της τηλεκπαίδευσης για τους σύγχρονους επαγγελματίες

22 Απριλίου 202020:38

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η ανακοίνωση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης και ο θόρυβος που δημιουργήθηκε λόγω της προχειρότητας του εγχειρήματος ανέδειξαν το πόσο επικίνδυνη είναι η επικοινωνιακή διαχείριση των αναγκών της κοινωνίας.

Παρά το γεγονός ότι  η όλη διαδικασία προσέβαλλε  κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σοβαρότητας για δικηγόρους, μηχανικούς και επιστήμονες, κάποιοι εσιώπησαν ή ελάλησαν ανάλογα με την κομματική ταυτότητα που έφεραν.

Σε τοπικό επίπεδο ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης , Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ροδόποης και (κυρίως) Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός εξέφρασε δημόσια την άποψή του για το επίμαχο ζήτημα.

Να τονίσουμε ότι ακόμη δεν είχε γίνει γνωστή η απόφαση του Πρωθυπουργού για την “παύση” του προγράμματος.

Για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων:Υπήρξε επιτακτική και άμεση η ανάγκη για ενίσχυση των επιστημόνων λόγω της…

Gepostet von Βεζυργιαννίδης Ιωάννης am Dienstag, 21. April 2020

 

  • Για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων:
  • Υπήρξε επιτακτική και άμεση η ανάγκη για ενίσχυση των επιστημόνων λόγω της πανδημίας του κορονωιού.
  • Η επιλογή της ενίσχυσης μέσω της αξιοποίησης προγράμματος ΕΣΠΑ ήταν μια έξυπνη κίνηση καθώς δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό και αξιοποιήθηκαν ευρωπαϊκοί πόροι που διαφορετικά θα είχαν χαθεί.
  • Η υλοποίηση της διαδικασίας ένταξης στο πρόγραμμα μέσω των ΚΕΚ και της ελεύθερης επιλογής από τους δικαιούχους, ήταν Η ΣΥΝΗΘΗΣ που ακολουθείται σε παρόμοια προγράμματα και υλοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Το σημαντικό πρόβλημα ήταν η ποιότητα της τηλεκπαίδευσης, η οποία ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη και προσβλητική για το επίπεδο των ανθρώπων που έχουν ενσωματώσει την ψηφιακή τεχνολογία στην επαγγελματικής τους καθημερινότητα εδώ και πολλά χρόνια.
  • Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα στην πλειοψηφία των υλοποιούμενων μέσω ΕΣΠΑ προγραμμάτων, καθώς δεν εξυπηρετούν την σκοπιμότητα τους και αντιμετωπίζονται καθαρά και μόνο ως μια πρόσκαιρη πηγή άντλησης χρημάτων.
  • Εκεί εστιάζεται η ευθύνη του κράτους, να πραγματοποιηθεί ουσιαστική, ειλικρινής και αντικειμενική αξιολόγηση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να εντοπιστούν λάθη και παραλείψεις και να διασφαλίζεται η πραγματική και ουσιαστική υλοποίηση των στόχων του κάθε προγράμματος.

Αρθρογράφος