Γιάννης Βεζυργιαννίδης: Η ΝΔ διατήρησε τα ποσοστά της στην Ροδόπη

10 Ιουνίου 202420:20

Αγαπητοί συντοπίτες, φίλες και φίλοι,

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αισθάνομαι βαθύτατα την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους που στηρίξατε την Νέα Δημοκρατία, αλλά και την υποψηφιότητά μου.

Σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο εκλογικό κλίμα, όπου επικράτησαν η χαλαρή ψήφος, η ψήφος δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση και η έλλειψη ουσιαστικής συζήτησης για τα ευρωπαϊκά θέματα, κυριάρχησε τελικά η πρωτοφανής αποχή των πολιτών πανελλαδικά.

Ειδικά στην περιοχή μας, πέρα από τα παραπάνω, υπήρξε – για μία ακόμη φορά – η εμπλοκή εξωγενών παραγόντων, που επιχείρησαν να διαταράξουν το κλίμα αρμονικής συμβίωσης των κατοίκων της περιοχής και να αμφισβητήσουν το αταλάντευτο καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας, σύμφωνα µε το εθνικό και διεθνές δίκαιο και συμβάσεις.

Ωστόσο, η διατήρηση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό μας, σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2019 (19,69% το 2019 με 19,61% το 2024) και σε συνδυασμό με τα ποσοστά της παράταξης στην Βόρεια Ελλάδα, αποδεικνύει ότι όσο βρισκόμαστε κοντά σε όλους στους συντοπίτες μας, χωρίς διακρίσεις, θα αποτελούμε την μοναδική σταθερή και αξιόπιστη  πολιτική δύναμη στην περιοχή μας.

Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους που πίστεψαν σε εμένα, βρέθηκαν δίπλα μου και στήριξαν την προσπάθειά και τον κοινό μας αγώνα.

Δεσμεύομαι να συνεχίσω τον αγώνα αυτό, τόσο για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής μας, που την κατατάσσουν διαχρονικά στις φτωχότερες της Ελλάδας και της Ευρώπης, όσο και για την ανάδειξη του σημαντικού γεωστρατηγικού, οικονομικού και πολιτιστικού ρόλου της, στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Αρθρογράφος