Φοροαμνηστία με μετρητά

14 Ιουλίου 201312:00

Νέος νόμος για ενίσχυση των εσόδων από το Υπουργείο Οικονομικών

Η άμεση, εντός 20 ημερών, εξόφληση των προστίμων, που επιβλήθηκαν από τις φορολογικές Αρχές, γλιτώνει όσους έχουν κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή και «μαύρο χρήμα» από φυλάκιση και κατασχέσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών καταθέτει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Δικαιοσύνης δρομολογεί τη δημιουργία Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών ώστε να αποσυμφορηθούν τα διοικητικά δικαστήρια που ασφυκτιούν υπό το βάρος χιλιάδων φορολογικών και άλλων υποθέσεων.

Χειροπέδες και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων θα γλιτώνουν όσοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», εφόσον εντός 20 ημερών πληρώσουν… τοις μετρητοίς πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές (ΔΟΥ, ΣΔΟΕ, Τελωνεία).

Το υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική διάταξη την οποία φέρνει άμεσα στη Βουλή παρέχει ένα καθεστώς… φορο-αμνηστίας, που προβλέπει ότι η αποπληρωμή-εξπρές των βεβαιωμένων προστίμων… απεγκλωβίζει τους φοροφυγάδες από την τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».

Πηγή : spirospero.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr