Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών στην Αλεξανδρούπολη

23 Ιουνίου 202421:54

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης δέκαπεριπτώσεις κλοπώνπου διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 28/29-2-2024 και της 19/20-6-2024 σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

 

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη από τους ανωτέρω αστυνομικούς ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν τουλάχιστον άγνωστο συνεργό του, κατηγορούμενο για το ίδιο αδίκημα.

 

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί,έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνέλαβαν τον δράστη, διότι βραδινές ώρες της 19/20-6-2024 διέρρηξετρία εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) ραδιοφωνικών σταθμών που βρίσκονται σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης προκαλώντας φθορές καιαφαίρεσεκαλώδια διαφόρων τύπων,η εκτιμώμενη συνολική αξία των οποίων μαζί με τις προκληθείσες φθορές ανέρχεται περίπου στο χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν σε Ι.Χ.Φ. όχημα του δράστη επιμελώς κρυμμένα διαρρηκτικά εργαλεία και τα αφαιρεθέντακαλώδια τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης κατασχέθηκαν μεταξύ άλλωνένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

 

Επιπλέον, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση ο συλληφθείς δρώντας από κοινού με έναν τουλάχιστον άγνωστο συνεργό του, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, βραδινές ώρες της 28/29-2-2024 αφαίρεσαν καλωδιώσεις από κεραίες και εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) ραδιοφωνικών σταθμώνιδιοκτησίας επτά ημεδαπών που βρίσκονται στην ίδια περιοχή,προκαλώντας φθορές,η εκτιμώμενη συνολική αξία των οποίων μαζί με τις προκληθείσες φθορές ανέρχεται περίπου στο χρηματικό ποσό των 17.100 ευρώ.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκεστον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Αρθρογράφος