Έτσι θα προστατέψεις τα πλαστικά και ελαστικά μέρη του αυτοκινήτου

30 Απριλίου 201723:12

Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει ότι μετα από χρόνια τα πλαστικά, δερμάτινα, ξύλινα και ελαστικά μέρη του αυτοκινήτου καταστρέφονται η στην καλύτερη περίπτωση ξεθωριάζουν. Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι συγκεκριμένη, η έκθεση του αυτοκινήτου στον ήλιο και η λάθος χρήση προϊόντων για την περιποίηση του. Μάλιστα ο συνδυασμός και των δύο είναι καταστροφικός για αυτοκίνητο.

Η λάθος χρήση των προϊόντων είναι ένα συχνό φαινόμενο αφού τα βρίσκουμε στα ράφια των καταστημάτων και μας υπόσχονται εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως η γυαλάδα. Το ταμπλό και τα εσωτερικά μέρη του αυτοκινήτου είναι αυτά που δέχονται την πιο συχνή περιποίηση. Σε αυτά τα σημεία πολλοί χρησιμοποιούν γυαλιστικό σε σπρέυ, μεγάλο λάθος. Το σπρέι περιέχει αυτά τα συστατικά που “βουλώνουν” τους πόρους των πλαστικών, κολάει η σκόνη μέσα τους και ουσιαστικά γίνεται μαγνήτης για την ζέστη και τον ήλιο. Σε αυτό οφείλεται και το φαινόμενο να βλέπουμε ταμπλό αυτοκινήτου που σκάνε και ξεθωριάζουν.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος περιποίησης

Δύο είναι οι τρόποι που μπορείς να προστατέψεις το ταμπλό του αυτοκινήτου (όπως επίσης, δέρματα, ξύλο  και ελαστικά), ο ένας είναι ένα πανί με νερό. Είναι ακίνδυνος αλλά δεν προστατεύει από τον ήλιο και την σκόνη. Ο δεύτερος και πιο αποτελεσματικός είναι να χρησιμοποιήσετε γαλάκτωμα το οποιο συντηρεί και προστατεύει. Το σωστό γαλάκτωμα έχει μικρή ποσότητα νερού ώστε αυτό να μην εξατμίζεται όταν το υλικό εφαρμόζεται στην επιφάνεια, και δημιουργεί ένα φιλμ ώστε η σκόνη να μην κολάει στις επιφάνειες.

Ένα τέτοιο γαλάκτωμα είναι και το Spartan Warrior το οποίο εκτός των άλλων δίνει και εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Πρόκειται για ένα προϊόν που προστατεύει και κυρίως συντηρεί. Δεν αφήνει γυάλαδα αλλά μια απαλή εργοστασιακή αφή. 

Θα το βρείτε σε πρατήρια υγρών καυσίμων, πλυντήρια και καταστήματα αξεσουάρ

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr