Εθνοφύλακες Ν. Ροδόπης: Από την εκπαίδευση στην παρέλαση! (video)

25 Μαρτίου 202423:04

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή , σειρά εκδηλώσεων με επιστέγασμα αυτών την κεντρική παρέλαση των πολιτιστικών – αθλητικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως κάθε χρόνο, ο αντιπροσωπευτικός ουλαμός παρελάσεων των ΤΕΘ Ν. Ροδόπης, αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία και πάντα κερδίζει το πιο θερμό χειροκρότημα στις παρελάσεις.

Οι Εθνοφύλακες της 29ης Μ/Κ ΤΞ ΠΖ εκπαιδεύονται σε τακτική βάση, βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και παραμένουν μάχιμοι έχοντας ως κύριο όπλο τους την αγάπη τους για την Πατρίδα.

Όπως είναι γνωστό βάσει κεντρικού σχεδιασμού, τα Τάγματα Εθνοφυλακής συντελούν

  • 1.Στην αύξηση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και τις κρίσεις και να συνεχίζει τις δραστηριότητές της, προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας μας.
  • 2. Στη δημιουργία συνείδησης συλλογικής ασφάλειας στους πολίτες, καθόσον η ασφάλεια της χώρας αποτελεί επιδίωξη και ευθύνη του συνόλου της κοινωνίας.
  • 3. Στην ενδυνάμωση των δεσμών της Εθνοφυλακής τόσο με το κοινωνικό σύνολο, όσο και με τις λοιπές Μονάδες και τις Υπηρεσίες του ΣΞ και των ΕΔ.
  • 4. Η εκπαίδευση των ΤΕΘ διεξάγεται με βάση την αποστολή τους, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίδεται στην εκτέλεση ασκήσεων προσομοίωσης.
  • 5. Η συμμετοχή των Εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση είναι εθελοντική και χωρίς αποζημίωση.

Αντί Επιλόγου

 

Αρθρογράφος