Έρχεται το πιρούνι που θα μετράει τις μπουκιές μας

23 Απριλίου 201317:00

Ένα «έξυπνο» πιρούνι μετράει την ταχύτητα, με την οποία καταναλώνουμε τις τροφές, και «δονείται», για να μας ειδοποιήσει ότι πρέπει να μασάμε πιο αργά, αν θέλουμε να χάσουμε βάρος.

Το όνομά του είναι «HapiFork» και όσοι προσπαθούν να αδυνατίσουν καταφεύγοντας σε δίαιτες με χαμηλές θερμίδες είναι βέβαιο ότι θα το κρατήσουν στα χέρια τους.

«Οτιδήποτε μπορούμε να μετρήσουμε, μπορούμε και να το βελτιώσουμε» τονίζει ο Φαμπρίς Μπουτέν, γενικός διευθυντής και ιδρυτής των τεχνολογικών εργαστηρίων Hapi, όπου «γεννήθηκε» το «έξυπνο» πιρούνι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, απαιτούνται περίπου 20 λεπτά για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι έχει χορτάσει. Τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται, ώστε να φτάσει το σχετικό μήνυμα από το στομάχι στον εγκέφαλο.

Άρα, όσοι τρώνε γρήγορα, κινδυνεύουν να καταναλώσουν πολύ περισσότερη τροφή από όση πραγματικά χρειάζονται.

Παράλληλα, η επιστημονική ομάδα που ανακάλυψε το «HapiFork» ισχυρίζεται ότι μπορεί, εκτός από την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, να βοηθήσει στη μείωση των κρουσμάτων διαβήτη, καθώς και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Το νέο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ έως το τέλος του έτους. Το κόστος απόκτησής του θα είναι 99 δολάρια.

Πηγή : news.in.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr