0002

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η έκθεση στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών

17 Ιανουαρίου 201318:24

0002«Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η έκθεση με θέμα: «Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα», στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών»

Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών συμμετέχει στη φωτογραφική έκθεση με θέμα: «Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα».

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η έκθεση, παραμένει ανοιχτή έως τέλος Φεβρουαρίου 2013 και δέχεται το κοινό στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τώρα η έκθεση τυγχάνει ευρείας αποδοχής καθώς την επισκέπτονται συνεχώς σχολεία αλλά και μεμονωμένα άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τον άκρως σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν τα λιμάνια της περιοχής των τριών θαλασσών.

Έως 28 Φεβρουαρίου 2013 συνεχίζονται και οι ομαδικές ξεναγήσεις στην έκθεση, σχολείων και ατόμων, κατόπιν προγραμματισμού. Τις ξεναγήσεις πραγματοποιούν επιστημονικοί επιμελητές της έκθεσης.

Η έκθεση παρουσιάζει γκραβούρες, καρτ ποστάλ και φωτογραφίες από 32 συνολικά λιμάνια του βόρειου Αιγαίου, της Κωνσταντινούπολης, της Μαύρης Θάλασσας (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κριμαία, Γεωργία) και της Κασπίας Θάλασσας (Αζερμπαϊτζάν).

Ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών θα συμμετέχει με φωτογραφικό υλικό για το λιμάνι και τον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας, το οποίο και εκτίθεται σε ειδικό χώρο της έκθεσης.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, του Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο του έργου «Ολκάς: Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα. Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής». Στην υλοποίηση του έργου συνεργάζονται επτά φορείς από έξι χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Γεωργία), οι οποίοι έχουν αναλάβει τη μελέτη, ανάδειξη και μουσειακή προβολή της μεσαιωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 09:00–15:00 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος», Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Επικοινωνία για ξεναγήσεις στα τηλέφωνα: 6948082270 (κ. Μαρία Τσιούσια), 2310 889830 (ΕΚΒΜΜ).

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr