Επιστολή Τάκη Χαρίτου προς τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Μ. Χρυσοχοΐδη

6 Μαΐου 202015:34

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε χθες τον Έβρο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και την πορεία των εργασιών των αποτρεπτικών εμποδίων.

Αρχικά μετέβη στο Ελληνικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές Έβρου, όπου πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις με το Δήμαρχο Ορεστιάδας και με ανώτατους Αξιωματικούς του Στρατού, Διοικητές στρατιωτικών σχηματισμών στην περιοχή.

Ακολούθησε συνάντησή του με Αξιωματικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενώ είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί και να συνομιλήσει και με Αξιωματούχους του Frontex που επιχειρούν στην περιοχή.

Στη συνέχεια μετέβη στο παρατηρητήριο Γεμιστής, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Πεζικού και άλλους Αξιωματικούς του Στρατού.

Τέλος επισκέφτηκε την παρέβρια περιοχή των Φερών, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τις προκαταρκτικές εργασίες κατασκευής των νέων τεχνητών αποτρεπτικών εμποδίων.

 Με αφορμή την επίσκεψη αυτή , εστάλη επιστολή από τον βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

 

Κύριε υπουργέ,

Σε αυτήν την πράγματι δύσκολη περίοδο των δύο μηνών για την χώρα μας και της εφαρμογής πρωτόγνωρων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή επιτήρησης της εφαρμογής των μέτρων αυτών και καθ’ ομολογία σας εκτέλεσαν επιτυχώς τα καθήκοντά τους. Όπως σας είναι γνωστό από τις 17-03-2020 έχουν ανασταλεί οι άδειες των αστυνομικών μέχρι νεωτέρας, λόγω των έκτακτων μέτρων για την προστασία των πολιτών.

Επιπλέον ειδικά οι αστυνομικοί της Ροδόπης συνεχίζουν να ενισχύουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ακόμη και σήμερα, με ένα σεβαστό αριθμό αστυνομικών, από την πρώτη μέρα της κρίσης στις Καστανιές του Έβρου στις 28-02-2020.

Για αυτό οι αστυνομικοί αναμένουν πέραν της ηθικής αναγνώρισης των υπηρεσιών τους στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και την έμπρακτη αναγνώριση. Μια τέτοια αναγνώριση θα είναι η οικονομική τους αποζημίωση για το διάστημα της επιφυλακής και αναλόγως του χρονικού διαστήματος που απασχολήθηκε ο καθένας, όπως κατατέθηκε ως αίτημα στην επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης την οποία σας κοινοποιώ.

Με εκτίμηση

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Χαρίτου

 

 

 

 

 

 

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των σημερινών επισκέψεών του, ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης των δυνάμεων που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

 

Αρθρογράφος