Επίσκεψη Προέδρου ΓΣΕΒΕΕ στην Κομοτηνή

31 Ιανουαρίου 202320:19

Την ανάγκη ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπης επεσήμανε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργος Καββαθάς κατά την επίσκεψη του στην πόλη της Κομοτηνής την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2022 , όπου παρέστη σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης .

“Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τους επαγγελματίες και την κοινωνία , αλλά είναι απαραίτητη η αισιοδοξία , γιατί το “επιχειρείν” χρειάζεται αισιοδοξία. Χωρίς αυτήν δεν μπορεί κάποιος να επιχειρήσει”, δήλωσε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στη διάρκεια της εκδήλωσης της ΟΕΒΕΣ παρουσία εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης.

Παραχώρησε επίσης μιας εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην οποία επεσήμανε την δυσκολία των επαγγελματιών λόγω των συνθηκών που δημιουργούν η αύξηση της ενέργειας και η εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών. Τόνισε επίσης την έλλειψη των χρηματοδοτικών εργαλείων από τις τράπεζες και σημείωσε ότι αυτά που υπάρχουν αποκλείουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η διασυνοριακότητα στις τοπικές επιχειρήσεις με την μετακίνηση πολιτών σε γειτονικές χώρες για αγορές, γεγονός που οδηγεί σε μαρασμό τις τοπικές επιχειρήσεις.

“Είμαστε σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣ Ροδόπης αλλά και το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ έτσι ώστε να βρούμε έναν τρόπο η Κομοτηνή να μετατραπεί σε “city break” για τους χιλιάδες τουρίστες που διέρχονται από τον συνοριακό σταθμό» είπε.

Για τις οφειλές στο Δημόσιο ο κ. Καββαθάς υποστήριξε ότι πρέπει να επανέλθουν οι 120 δόσεις με κούρεμα των προσαυξήσεων και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες να υπάρξει ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις όπως και η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.

Κατά την επίσκεψη του στην Κομοτηνή ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφτηκε και την Ξυλαγανή και συναντήθηκε και με το Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών .Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών φορέων της περιοχής κατά την επίσκεψη στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) συζητήσαν μαζί του θέματα σχετικά με τα προβλήματα των τοπικών επιχειρήσεων και τις προοπτικές αντιμετώπισής τους.

Τον κ. Καββαθά υποδέχθηκαν εκτός από το Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μουσταφά Οσμάνογλου Τζανέρ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας και μέλος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Μιχάλης Σαπουντζής, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Ροδόπης Γρηγόρης Τζενετίδης καθώς και άλλοι. Τέλος ο κ. Καββαθάς, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους της τοπικής αγοράς ξεναγήθηκε από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής κα. Μαρία Παπαδοπούλου στο Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής το οποίο περιλαμβάνει και Μουσείο Επαγγελμάτων.

 

 

Αρθρογράφος