Έπεσαν Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος (video)

21 Ιουλίου 202119:42

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις Μνήμης για την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021.

Σε κλίμα συγκίνησης και ιστορικής μνήμης, έλαβε χώρα Επιμνημόσυνη Δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας καθώς και Μνημόσυνο Πεσόντων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, του Υπουργού Άμυνας αυτής κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ:

• Επισκέφθηκε το «Σπίτι του Εθνοφρουρού» και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στη Λάρνακα, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο και την αποστολή του καθώς και να συνομιλήσει με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτό.

• Παραβρέθηκε σε γεύμα που παρατέθηκε από το ΓΕΕΦ σε συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων στη Λέσχη Αξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα παραστεί και σε Εκδήλωση Μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αρθρογράφος