Εντοπίσθηκε ομάδα ενόπλων διακινητών στην Καστοριά- Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ

29 Σεπτεμβρίου 202309:32

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Καστοριάς, πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, για τη διερεύνηση υπόθεσης αρπαγής αλλοδαπών από ομάδα έτερων αλλοδαπών, κατόπιν σχετικής πληροφόρησης από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας.

Από τις έως τώρα έρευνες, στην περιοχή εντοπίστηκαν -18- αλλοδαποί, οι οποίοι και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο, γεμιστήρας, φυσίγγια, σπαθί, μαχαίρι και σουγιάς.

Τα 18 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες πέντε εξ αυτών, με καταγωγή από το Ιράκ, φέρονται ως διακινητές. Για τους υπόλοιπους 13 (κατάγονται από Ιράκ, Συρία και Υεμένη) προκύπτει πως είναι διακινούμενοι ωστόσο δείχνουν αρκετά φοβισμένοι και δεν έχουν δώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην έρευνα που κάνουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε τηλεφώνημα στις αλβανικές αρχές από το Λουξεμβούργο όπου υπήρχε η αναφορά για άτομα τα οποία βρίσκονταν σε κίνδυνο στα σύνορα.

Ενημερώθηκαν και οι ελληνικές αρχές και τελικά οι 18 εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος ωστόσο τις πρώτες ώρες δεν ήταν ξεκάθαρο ποιοι είναι διακινητές και ποιοι είναι μετανάστες καθώς κανένας δεν μιλούσε ενώ τα μαχαίρια και το καλάσνικοφ ήταν πεταμένα στο έδαφος.

Αρθρογράφος