Ένατη η Ελλάδα στη λίστα με τους κατώτατους μισθούς στα fast-food

19 Αυγούστου 201322:56

Την απίστευτα μεγάλη ψαλίδα που χωρίζει τους κατώτατους μισθούς των εργαζομένων στα fast-food σε διάφορες χώρες του κόσμου, αναδεικνύει σημείωμα του ConvergEx Group, που βασίστηκε στο Economist Big Mac Index.

Το σημείωμα δημοσιεύτηκε με αφορμή την απεργία που έκαναν οι εργαζόμενοι στα ταχυφαγεία των ΗΠΑ, πριν από τρεις εβδομάδες, διαμαρτυρόμενοι για τον κατώτατο μισθό των 7,25 δολαρίων την ώρα και ζητώντας τον διπλασιασμό του μεροκάματου.

Σύμφωνα με τη λίστα, στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων στα fast food βρίσκεται στην ένατη υψηλότερη θέση, με 5,06 δολάρια την ώρα. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Αυστραλία όπου οι υπάλληλοι αμείβονται με 16,88 δολάρια, ενώ ουραγός αναδεικνύεται η Σιέρα Λεόνα, όπου οι εργαζόμενοι στα ταχυφαγεία παίρνουν 0,03 δολάρια.

«Στις 20 χώρες με τον κατώτατο μισθό (Γερμανία και Ιταλία δεν έχουν) του Economist Big Mac Index για το 2012, οι ΗΠΑ είναι στην έβδομη θέση με τον υψηλότερο κατώτατο μισθό» αναφέρει το σημείωμα. Και συνεχίζει, «Η Ινδία είναι η χώρα με τον κατώτερο κατώτατο μισθό από τις μεγαλύτερες οικονομίες με 0, 28 σεντς την ώρα. Η Αυστραλία είναι η χώρα με το υψηλότερο κατώτατο μισθό των 16,88 δολαρίων την ώρα».

fastfood-MISTHOI

Διαβάστε περισσότερα από το www.newmoney.gr.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr