Θεραπεία με Φως και Χρώμα στο IasmosCosmos

24 Δεκεμβρίου 202117:43

 Γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων ,ταξιδεύουμε μέσα από αιθέρια έλαια,βότανα,αλχημείες χρόνων και θεραπείες που στόχο έχουν να χαρίσουν ίαση σε όποιον το έχει ανάγκη.

Ανακαλύψαμε  το σύστημα χρωματικής θεραπείας με την χρήση φακού φωτεινής δέσμης του Beamer Light Pen Therapy. Μια ανώδυνη και αποτελεσματική τεχνική για ενήλικες και παιδιά με φως και χρώμα στο σώμα , ψυχή και πνεύμα μας.

Η Μαριάννα Λαλίδου Αρωματοθεραπεύτρια – Ολιστική θεραπεύτρια μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπούσε την φύση. Η αυλή της ήταν γεμάτη με ευωδιαστά λουλούδια , έλατα , μεγάλο κήπο και το σπίτι της οικογένειας της,μοσχοβολούσε άρωμα λουλουδιών και βοτάνων. Μέσα στον χώρο που μεγάλωσε υπήρχε παράδοση η οποία ήταν και η βάση που ασχολήθηκε σήμερα και επαγγελματικά.Μεταξύ άλλων δημιούργησε το http://www.iasmoscosmos.gr/ στην Αλεξανδρούπολη ένα χώρο ίασης και ευεξίας.

Την (ξανα)συναντήσαμε και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί της:

Είναι πλέον ευρέως γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το χρώμα και ιδιαίτερα η ακτινοβολία του, επηρεάζει τη διάθεση του ανθρώπου, έχει άμεση επίδραση στο νευρικό μας σύστημα και λειτουργεί θεραπευτικά στο φυσικό μας σώμα. Με πιο τρόπο αυτή η θεραπεία μπορεί να μας βοηθήσει ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ;

Δεν είναι παρά ένας απλός φακός, αλλά προσαρμόζουμε μπροστά αμπούλες ίδιες με τα μπουκαλάκια της Aura-Soma, που έχουν μέσα τους λάδι και νερό από ιερές, ενεργοποιημένες πηγές, έντονα χρωματισμένα από τις ουσίες, κι εμπλουτισμένα με τις ενέργειες απ’το βασίλειο των λουλουδιών και των φυτών και το βασίλειο των μετάλλων, των κρυστάλλων και των λίθων.Είναι δηλαδή όλες οι ενέργειες της γης, μαζί με το χρώμα που εκπέμπεται με το φως του φακού, συγκεντρωμένες σ’αυτή την μικρή αμπούλα, είναι κάτι το ζωντανό, που συντονίζεται με τους άλλους ζωντανούς οργανισμούς σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, μια δόνηση που συντονιζόμενη με τη δική μας ενέργεια δίνει μια πληροφορία εξισορρόπησης ανάλογα με τα χρώματα που χρησιμοποιούμε!

Πώς ξεκίνησε η συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδος ;

Ξεκίνησε σαν ιδέα από τη Vicky Wall, την ιδρύτρια του συστήματος Aura- Soma, και μελετήθηκε από διάφορους ερευνητές της Αura-Somα, μεταξύ αυτών έχω την τιμή να είμαι πλέον κι εγώ.

Η χρωματοθεραπεία όμως σε διάφορες μορφές ήταν γνωστή θεραπευτική μέθοδος σε πολύ αρχαίους χρόνους σε πολλές περιοχές της γης.

Πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος χρωματοθεραπείας που ανήκει στο σύστημα χρωματικής φροντίδας της Aura – Soma και πραγματοποιείτε μέσω του Beamer Light Pen ;

Το φως είναι ένα μυστήριο,  γι’αυτό μόνο οτι τρέχει πολύ γρήγορα και μεταφέρει μήνυμα, πληροφορία! Μήνυμα για ζωή, για καθαρότητα, για θεραπεία, για δραστηριότητα, για ροή, για αφύπνιση! Μεταφέρεται παντού με τα φωτόνια, ενώ μέσα στους μεσημβρινούς (=τα κανάλια ροής της ενέργειας) των ζωντανών οργανισμών η ενέργεια βρίσκεται στα βιοφωτόνια κι αυτό είναι που μας δίνει ζωή!

Δουλεύοντας στην αύρα ενός ανθρώπου, μπαίνεις σε πιο λεπτοφυή στρώματα της ύπαρξης του και ρίχνεις φως στην ίδια του την ψυχή, βοηθώντας τον έτσι να κατανοήσει, να ‘φωτίσει’, να ‘δει’ περισσότερα για τον ίδιο και να ενεργοποιηθεί μέσω των θεραπειών που θα τον καθαρίζουν και θα τον εξισορροπούν σε κάθε τι που αναδύεται στη διάρκεια των συνεδριών, ώστε να μπορέσει ν’αλλάξει τον τρόπο αντίληψης και αντίδρασης.

Φέγγοντας με διάφορα χρώματα σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία , έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σ’όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης, σώμα, ψυχολογική κατάσταση, νους, πνεύμα.

Με ποιους τρόπους υλοποιούνται οι εξειδικευμένες αυτές συνεδρίες;

Στις συνεδρίες  με το Beamer Light Pen δεν υπάρχει καμία επαφή με το σώμα του δέκτη και δεν χρησιμοποιούνται βελόνες, παρά μόνο η ακτινοβολία του χρώματος, η οποία κατευθύνεται στα ενεργειακά κέντρα  και σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία-μεσημβρινούς.

Τα κέντρα ενέργειας και οι μεσημβρινοί στο σώμα μας συνδέονται με διάφορα όργανα αλλά και με πεδία που αφορούν το συναισθηματικό και νοητικό μας επίπεδο! Έτσι λοιπόν, η ακτινοβολία ενός χρώματος σε αυτά τα σημεία μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ενός σωματικού συμπτώματος, αλλά και σε ζητήματα συναισθηματικού ή νοητικού μπλοκαρίσματος, επαναφέροντας την ισορροπία στον νου και στο σώμα.

Κάθε συνεδρία μπορεί να διαφέρει ως προς την τεχνική, τα σημεία των μεσημβρινών στα οποία εστιάζουμε, τα χρώματα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, ανάλογα πάντα με τις ειδικές ανάγκες που έχει ο άνθρωπος κάθε φορά, αλλά και με τη φάση της ζωής στην οποία βρίσκεται.

Μιλήστε μας για τα οφέλη αυτής της θεραπείας

Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε μια σειρά διαταραχών σωματικού, συναισθηματικού και νοητικού επιπέδου όπως: αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγίες , ισχιαλγίες ,  στρες, αυπνία ,  πονοκεφάλους, συναισθηματικούς και σωματικούς πόνους, προβλήματα θυρεοειδούς, αλλεργίες  κ.ά.  Μπορεί να εφαρμοστεί συμπληρωματικά με άλλες θεραπευτικές μεθόδους με πολύ καλά αποτελέσματα.

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία και ποιά προϊόντα χρησιμοποιείτε;

Οι χρωματικές φιάλες και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας θεραπευτικής συνεδρίας με Beamer Light Pen ανήκουν αποκλειστικά στο Σύστημα Χρωματικής Φροντίδας Aura-Soma®.

Οι συνεδρίες με Beamer Light Pen διαρκούν περίπου 1 ώρα και πραγματοποιούνται στο κέντρο ολιστικών θεραπειών Iasmoscosmos. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το τωρινό σου επάγγελμα;

Το 2003 αποφοίτησα από το δημόσιο ΙΕΚ με την ειδικότητα “ Προσχολικής αγωγής , δραστηριοτήτων , δημιουργίας και έκφρασης “ . To 2004 στον χώρο των ολιστικών θεραπειών εκπαιδεύτηκα στην Αρωματοθεραπεία ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών με το μεταπτυχιακό στην Αρωματοθεραπεία – Φυτοθεραπεία. Απόφοιτη της σχολής Εναλλακτικών Επιστήμων Natural Health Science και της Aura Soma Academy , συνδυαστικά ως και μοναδική αρωματοθεραπεύτρια της Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκα διάφορα σχολεία της περιοχής μου για να δώσω μια νέα πνοή , να εμπνεύσω και να ταξιδέψω τα παιδιά στον κόσμο των λουλουδιών , των βοτάνων και της αρωματοθεραπείας. Να γνωρίσουν τις ιδιότητες και τα οφέλη με όσα μας προίκισε η φύση , από τον Ασκληπιό στον Ιπποκράτη έως σήμερα , τα μυστικά των φυτών και τις σοφές θεραπείες που μας προσφέρει το φαρμακείο της φύσης . Η αγάπη μου για τα φυτά – λουλούδια , τα οφέλη τους και τις ισχυρές , θεραπευτικές τους ιδιότητες με οδήγησαν να σπουδάσω και να ασχοληθώ με την αρωματοθεραπεία και τις ολιστικές θεραπείες. Η ολιστική αρωματοθεραπεία είναι ο κλάδος της βοτανικής ιατρικής και στοχεύει στην θεραπεία του νου , της ψυχής και του σώματος με την χρήση των αιθέριων ελαίων.

 Η απόφαση σου να ιδρύσεις το κέντρο ολιστικών θεραπειών  Ίασμο Κόσμο  τι αντιπροσωπεύει για εσένα;

Το 2012 ξεκίνησα επαγγελματικά να ασχολούμαι με τα χειροποίητα καλλυντικά . Ο Ίασμος στα αρχαία ελληνικά σημαίνει γιασεμί όπου παραπέμπει συμβολικά σε έναν κόσμο γεμάτο γιασεμί. Σε έναν κόσμο όπου η ίαση σκέψεων , συναισθημάτων και σώματος αλλάζει μέσα από τον Ίασμο κόσμο. Ο Ίασμος ιδρύθηκε με γνώση , επαγγελματισμό και υπευθυνότητα . Στόχος του είναι η επιλογή προϊόντων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και υποστηρίζουν την υγεία μας , με συνταγές δομημένες από την αρωματοθεραπεία , την κρυσταλλοθεραπεία , τα βότανα και τις συμπληρωματικές θεραπείες . Το 2018 διαμόρφωσα ένα χώρο για θεραπείες όπου ονομάστηκε Holistic Therapy Center The Art of Aromatherapy. Ένας χώρος ζεστός , θεραπευτικός όπου ο καθένας μπορεί να έρθει σε επαφή με την θεραπεία που του ταιριάζει. Η ολιστική θεραπεία απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής τους πολυεπίπεδα και να ιαθούν με φυσικό τρόπο . Αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι που είχαμε ανέκαθεν παράδοση στην Ελλάδα , το οποίο μας έχει κάνει παγκοσμίους γνωστούς για τα ποικίλα θεραπευτικά βότανα που έχει η χώρα μας . Ο χρόνος μου επιβεβαίωσε πως ήταν ένα αναγκαίο βήμα που έλειπε από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και ο κόσμος το αγκάλιασε με ενθουσιασμό και αγάπη ψάχνοντας για μια εναλλακτική προσέγγιση θεραπείας.

 Ποιες θεραπείες παρέχει το κέντρο ολιστικών θεραπειών Iasmoscosmos;

 Το Κέντρο Ολιστικών Θεραπειών δίνει την δυνατότητα στις παρακάτω θεραπείες • Ολιστική Αρωματοθεραπεία και Θεραπευτική Μάλαξη • Κρυσταλλοθεραπεία και Κρυσταλλική Αρωματοθεραπεία • Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία & Χρωμοαρωματοθεραπεία • Beamer Light Pen colour Enlightenment System Aura – Soma • Hot Stones & Aroma Stones Therapy • Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα του Dr E. Bach – Bach Flower Remedy • Πρόληψη Χρόνιων Παθήσεων με Φυσικές Μεθόδους • Αποτοξίνωση και Ιονική Θεραπεία • Ατομικές Συνεδρίες Συμβουλευτικής • Ομαδικά Σεμινάρια Θεραπευτικού Τομέα – Group Therapy Seminars. Επίσης θα βρείτε βιολογικά και φρέσκα χειροποίητα καλλυντικά εξαιρετικής ποιότητας και μπορείτε να διαμορφώσετε το ιδανικό δώρο για εσάς και τους αγαπημένους σας και να επωφεληθείτε από τα μοναδικά συστατικά τους .

 

Τι  ξεχωριστό  υπάρχει στο κέντρο ολιστικών θεραπειών  Ιasmoscosmos?

 Μια διαφορετική προσέγγιση φιλοσοφίας στο θέμα της υγείας που βλέπει τον άνθρωπο ολιστικά. Οι μέθοδοι θεραπείας διαφοροποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενειών μας είναι ψυχολογικής και ψυχοσωματικής αιτιολογίας . Καινοτόμες έρευνες σε φυσικές λύσεις ίασης για χρόνιες παθήσεις έδειξαν ότι η αρωματοθεραπεία έχει καταπληκτικά αποτελέσματα . Η θεραπευτική τέχνη της αρωματοθεραπείας είναι μια από τις αρχαιότερες μεθόδους φυσικής θεραπείας . Τα αιθέρια έλαια μπορούν να δράσουν θεραπευτικά σε διάφορους τομείς . Είναι η ψυχή των φυτών! Έτσι δρουν τόσο δυναμικά και αποτελεσματικά σε όλο το σύστημα . Στο κέντρο ολιστικών θεραπειών κατόπιν λήψης ιστορικού και διάγνωσης των παθήσεων που σας απασχολούν δημιουργούνται συγκεκριμένες συνταγές με βιολογικά αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα βοτάνων . Η αρωματοθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την κλασσική ιατρική στην θεραπευτική διαδικασία . Περιτριγυρισμένοι σε ένα χώρο από μυρωδιές , από βότανα και αιθέρια έλαια μπορεί να δοκιμάσει κανείς τις χειροποίητες κρέμες προσώπου και σώματος εμπλουτισμένες με πέταλα λουλουδιών καθώς επίσης μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων σαπουνιών με ελληνικά βότανα και αιθέρια έλαια , υπέροχα body scrubs , body oils , body butters , lip balms , αφρόλουτρα και σαμπουάν με συστατικά τα οποία από την αρχαιότητα θεωρούνταν ελιξίρια υγείας και ομορφιάς .

 

Πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος στις ολιστικές θεραπείες ;Είναι δεκτικός;

Το σώμα μας και η ανθρώπινη ύπαρξη μας είναι δημιουργημένα ώστε να ευημερούν μέσα σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον , το οποίο συμβάλλει στην αυτοίαση . Οι ολιστικές θεραπείες βοηθούν στην γρήγορη αντιμετώπιση των παθήσεων γιατί στοχεύουν πιο άμεσα στην ψυχοσωματική και δρουν συμπληρωματικά με την σύγχρονη ιατρική . Ο κόσμος γίνετε ολοένα και περισσότερο λεκτικός . Ψάχνει και στρέφετε στις ολιστικές θεραπείες . Ο τομέας της υγείας ήταν ανέκαθεν στο κέντρο του ενδιαφέροντος . Εδώ υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια αλλαγή που ο κόσμος ενδιαφέρετε να ασχοληθεί με την υγεία του προληπτικά πριν αρρωστήσει αποβάλλοντας το στρες και το άγχος μέσα από την αρωματοθεραπεία , τις ζεστές ηφαιστειογενής πέτρες , το Beamer Light Pen και τις συμπληρωματικές θεραπείες . Στις ολιστικές θεραπείες ασχολούμαστε με τον άνθρωπο σαν ψυχή και σώμα και εξετάζουμε τα διάφορα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα διαπροσωπικό , συναισθηματικό , σωματικό , διανοητικό, πνευματικό. Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν ολιστικές μεθόδους με στόχο την θεραπεία του σώματος , της ψυχής , του πνεύματος αυτό που αναφέραμε λίγο πριν ως ολιστική θεραπεία.

 

 Πόσο δύσκολο για μια μητέρα είναι να συντηρεί και μια επιχείρηση;

 Στον 21ο αιώνα είναι καθιερωμένο ότι οι σύγχρονες οικογένειες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις κοινωνικοοικονομικές ανάγκες είναι αναγκαίο να εργάζονται και οι δυο. Μια εργαζόμενη μητέρα μπορεί να είναι και μια καλή μητέρα . Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μέσα από την δουλειά της , της δίνεται ο χώρος της δημιουργικότητας , όπου γυρνώντας στο σπίτι μπορεί να απολαύσει και την οικογενειακή της ευτυχία.

Ποιους στόχους – όνειρα επιθυμείς να υλοποιήσεις  μελλοντικά;

Το κέντρο ολιστικών θεραπειών Ίασμος είναι ένα κέντρο που βασίζεται τόσο σε αρχαίες θεραπευτικές μεθόδους με την σύγχρονη εξέλιξη , όπου υποστηρίζει τους ανθρώπους που θέλουν και αναζητούν μια ολιστική θεραπεία στις ψυχοσωματικές διαταραχές της εποχής μας . Στόχος του κέντρου είναι μέσα από την αποτελεσματική θεραπεία , να γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι και αναφοράς στη ζήτηση εναλλακτικών θεραπειών της τοπικής κοινωνίας .

 Ένα θεραπευτικό πολυκέντρο για την βέλτιστη ανάπτυξη νου , ψυχής και σώματος όπου στο επίκεντρο είναι η ολιστική θεραπεία του ανθρώπου με τις ευεργετικές επιδράσεις των βότανων και πολύτιμων αιθέριων ελαίων που πηγάζουν από την αρχαία φιλοσοφία των Ελλήνων . Η ολιστική θεραπεία επιτυγχάνεται στην εξισορρόπηση της ανθρώπινης ενέργειας όπου επαναφέρει την αρμονικότητα στη σχέση σώματος , ψυχής και νου. Με την ικανότητα και την γνώση ως ολιστικοί θεραπευτές ανακαλύπτουν και επαναφέρουν την αρμονία όπου ο άνθρωπος συνυπάρχει αρμονικά αποβάλλοντας τις εκδηλωμένες παθήσεις . Μελλοντικά θα ήταν όμορφα να ενσωματωθούν ολιστικά κέντρα θεραπείας δίπλα σε ιαματικές πηγές – λουτρά .

Εναλλακτικές Θεραπείες: Αρωματοθεραπεία

 

 

 

 

Αρθρογράφος