“Εν κρυπτώ” η έναρξη του 19ου Φεστιβάλ Κερασιού

2 Μαΐου 201923:46

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο Δήμος Ιάσμου σε συνεργασία με το Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ασωμάτων διοργανώνουν το 19ο Φεστιβάλ Κερασιού.

Ο σκοπός του θεσμού ήταν και παραμένει η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η προβολή και η προώθηση του τοπικού προϊόντος, του κερασιού, η στήριξη των κερασοπαραγωγών, και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

   

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 2,3 και 4 Μαΐου 2019 στο χώρο του Φεστιβάλ στον οικισμό των Ασωμάτων.

Το Φεστιβάλ φέτος πραγματοποιείται νωρίτερα, λόγω του Ραμαζανιού, της μεγάλης νηστείας των Μουσουλμάνων, που ξεκινά στις 17 Μαϊου.

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα λάβουν μέρος μέρος χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα της περιοχής αλλά και δημοφιλείς καλλιτέχνες από την Τουρκία όπως οι Lara, Nuray Selim, Beste Yoltay, Ümit Sayın που έρχονται μέσω συγκεκριμένης εταιρείας παραγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Το Komotinipress δεν έχει λάβει ενημερωτικό υλικό ή πρόσκληση από την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ.

Δεν αποκλείεται και το φετινό Φεστιβάλ Κερασιού να εξελιχθεί σε μία ακόμη “τουρκογιορτή” (μέχρι και ο τουρκικός εθνικός ύμνος ή στρατιωτικά εμβατήρια έχουν ακουσθεί στο παρελθόν) γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνον διότι αποκλείεται η κοινή γνώμη της περιοχής από ένα τόσο σημαντικό γεγονός αλλά και γιατί διανύουμε προεκλογική περίοδο κατά την οποια γίνονται πιο έντονες κάποιες διαχωριστικές γραμμές που εξυπηρετούν τα σχέδια ορισμένων εξωχωρίων κέντρων, δυναμιτίζοντας την συνύπαρξη των συνοικων στοιχείων.

Η απουσία Ελλήνων καλλιτεχνών όπως και η παράλειψη να ενημερωθούν ή και να προσκληθούν τα τοπικά ΜΜΕ  ενώ δεν φαίνεται να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων ενισχύουν  τις παραπάνω εκφρασθείσες επιφυλάξεις.

Αξίζει να αναφερθεί η σημερινή παρουσία του κ. Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ν. Ροδόπης ο οποίος στον χαιρετισμό του προς τους παρισταμένους κατά την έναρξη του Φεστιβάλ τόνισε:Στηρίζω ως τοπικός βουλευτης τους κερασοπαραγωγους της περιοχής μας συνεχώς και αδιάλειπτα εντός βουλης και θα συνεχίσω να συμβάλλω στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής και στην νέα περίοδο με νέες σημαντικές πρωτοβουλίες μου . Παρακολούθησα το φεστιβάλ Κερασιού που γιορτάζεται ασταμάτητα εδώ και 19 χρόνια.Συνεχίζω να υποστηρίζω τους ανθρώπους μας στη νέα εποχή και θα υποστηρίξω τις προσπάθειες και τον ιδρώτα της πολύτιμης κερασοπαραγωγής μας στην περιοχή του “Γιακά” .Στηρίζω ως τοπικός βουλευτης τους κερασοπαραγωγους της περιοχής μας συνεχώς και αδιάλειπτα εντός βουλης και θα συνεχίσω να συμβάλλω στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής και στην νέα περίοδο με νέες σημαντικές πρωτοβουλίες μου .”

Αρθρογράφος