frantzis2

Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής: Νέο αίμα στο Δ.Σ. – Νέοι Στόχοι- Εκπτώσεις- Μείωση Ενοικίου

29 Ιουνίου 201121:57

frantzis2Οι στόχοι που έχει θέσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του εμπόρου. Όπως μας ανέφερε ο νέος πρόεδρος κ. Αντώνης Φραντζής «μας ενδιαφέρουν οι λαϊκές αγορές, η εποπτεία εμπορίου για τη σωστή ρύθμιση της αγοράς και η δημοτική αστυνομία.

Θέλουμε να συντονίσουμε αρχικά σ’ αυτά που ίσως είναι απλά αλλά ουσιαστικά για την καθημερινότητα του εμπόρου. Είμαστε ένα μείγμα και παλιών και νέων αλλά υπερισχύει το νέο κομμάτι. Έχουμε νέα άτομα που έχουν όρεξη να δουλέψουν, τα προβλήματα είναι πολλά και παρόλο που το καλοκαίρι θεωρείται νεκρή περίοδος σχεδόν κάθε εβδομάδα βρισκόμαστε και προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν».

Για τη δύσκολη κατάσταση της αγοράς η οποία ζει από τις πιο στεγνές περιόδους αλλά και στην ελπίδα να αναθαρρήσει με τον ερχομό των εκπτώσεων κάνει λόγο ο κ. Φραντζής, όπως τόνισε «η αγορά της Κομοτηνής βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα από ό,τι σε άλλες πόλεις ωστόσο θα πρέπει οι καταναλωτές να τη στηρίξουν περισσότερο μια και οι τιμές έχουν πέσει αρκετά».

Αναφορικά με το θέμα των ενοικίων, που καλούνται να πληρώσουν οι έμποροι, ο κ. Φραντζής το χαρακτήρισε ως «το πρώτο θέμα», που απασχολεί τον εμπορικό κόσμο, μιας και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα, που αντιστοιχεί περίπου στο 7% του τζίρου κάθε επιχείρησης. Όπως ανέφερε «υπάρχει πτώση του τζίρου σε όλες τις επιχειρήσεις, οι οποίες επιχειρούν με τη σειρά τους να μειώσουν τα έξοδα σε όλους τους τομείς. Έτσι είναι αναγκαίο να επιτευχθεί μια συμφωνία και στον συγκεκριμένο τομέα και γι’αυτόν τον λόγο απηύθυνα και κάλεσμα προς τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων χωρών. Μέχρι σήμερα ορισμένοι ιδιοκτήτες έχουν ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα αλλά συνολικά το ζήτημα εξακολουθεί να απασχολεί τον κλάδο». Το ποσοστό της μείωσης των ενοικίων, που ζητούν οι καταστηματάρχες από τη μεριά τους ανέρχεται στο 10% περίπου και σε κάθε περίπτωση ζητούν να σταματήσουν οι αυξήσεις, που προβλέπονται για κάθε χρόνο. Επίσης ο κ. Φραντζής επεσήμανε και τις ευθύνες των ίδιων των εμπόρων, καθώς όπως είπε « για να επιτεύαχθει η συμφωνία για μείωση των ενοικίων, πρέπει και οι ίδιοι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να τα καταβάλουν κανονικά».

Εκπτώσεις και θερινό ωράριο

Κατόπιν αιτημάτων από εμπορικούς συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας, οι εκπτώσεις ενδέχεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία και σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία για τις 15 Ιουλίου. Ο κ. Φραντζής ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των Εμπορικών Συλλογών της Βορείου Ελλάδος, ώστε να συζητηθεί η περίπτωση να ξεκινήσουν πιο σύντομα.

Το θερινό ωράριο θα είναι σε ισχύ από 1 Ιουλίου όπου τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά, μέχρι και τις 31 Αυγούστου, ένα απόγευμα μόνο, εκείνο της Πέμπτης 18.00-21.00 και από Δευτέρα -Σάββατο από 08.30-14.30.

Το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Φραντζής Αντώνιος

Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κασάπης Γεώργιος

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :Βαφειάδης Γεώργιος

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μπακαλίδης Νικόλαος

ΤΑΜΕΙΑΣ : Λάπατας Ιωάννης

ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ : Κωνσταντινίδου Κυριακή

ΜΕΛΟΣ : Καρακατσούλης Στέργιος

ΜΕΛΟΣ : Κασπαριάν Τατιός

ΜΕΛΟΣ : Κατίου Πασχάλης

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Καλπάνης

eborikossullogos

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr