Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής: Οι έμποροι οδηγούνται σε αδιέξοδο

4 Ιανουαρίου 202114:12
O Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την ξαφνική απόφαση του νέου lockdown στη εμπορική δραστηριότητα .
 
Από εκεί που περιμέναμε να περάσουμε από το το click away σε click in shop, δηλαδή να υπάρχει φυσική παρουσία των καταναλωτών στο κατάστημα αλλά με ραντεβού , δυστυχώς ,μετά την απρόσμενη απόφαση και την άρση έστω του click away οδηγούμαστε σε αδιέξοδο .
 
Σίγουρα το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πρωταρχικό για όλους μας, ωστόσο η καθημερινή διαφορετική λειψή αποφάσεων δημιουργεί στον εμπορικό κόσμο ένα αίσθημα ανασφάλειας και απόγνωσης .
 
Για ακόμη μία εβδομάδα, όλοι εμείς οι έμποροι και επαγγελματίες καλούμαστε να κλείσουμε τα καταστήματά μας σηκώνοντας το βάρος όλης αυτής της δύσκολης κατάστασης .
 
Η γενική απαγόρευση δημιουργεί τεράστια ζημιά στις μικρές επιχειρήσεις καθώς οι επαγγελματίες έκτος το ότι χάνουν το εισόδημά τους, αδυνατούν να καλύψουν και να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά έξοδα .
 
Οι αποφάσεις πλέον θα πρέπει να παίρνονται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της αγοράς οι οποίοι καθημερινά εισπράττουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τον επαγγελματιών .
 
Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η διαγραφή των υποχρεώσεων κατά το διάστημα του lockdown, καθώς η μετάθεση τους θα πολλαπλασιάσει μελλοντικά το πρόβλημα και δεν θα το λύσει .
 
Επίσης, ελπίζουμε να δοθεί η δυνατότητα ώστε να μη χαθεί η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων την δεύτερη Δευτέρα του μήνα, στις 11 Ιανουαρίου, στις όποιες οι έμποροι έχουν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες για ανάκαμψη .

Αρθρογράφος