P5231121

Με αυξημένη συμμετοχή επιχειρήσεων η έκθεση “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2012”

23 Μαΐου 201212:24

P5231121Με θετικά μηνύματα και αυξημένα μεγέθη, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ξεκινά η 21η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012»,

την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ ΑΕ από τις 24 έως τις 27 Μαΐου στην Κομοτηνή. Η φετινή διοργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει 143 εκθέτες έναντι των 118 της περσινής, καλύπτοντας 1.600 τ.μ. στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στην Κομοτηνή.

Όπως σημείωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου από την Κομοτηνή ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Τάσος Τζήκας, τα θετικά μεγέθη αντανακλούν, πέρα από τις εντατικές προσπάθειες της εταιρείας, την ενεργότερη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, αλλά και τη σαφή πρόθεση της τοπικής επιχειρηματικότητας να παραμείνει στις επάλξεις.

 «Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά είχαμε στο πλευρό μας τους τοπικούς φορείς, που θεωρούν πλέον δική τους τη διοργάνωση και τη στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις» τόνισε ο κ. Τζήκας, προσθέτοντας πως η φετινή διοργάνωση είναι κομβική, καθώς εγκαινιάζει μια περίοδο όπου -με δεδομένη την κρίση και την απαίτηση για αλλαγή- η έμφαση στο τρίπτυχο εξωστρέφεια-ανταγωνιστικότητα-παραγωγή θα πρωταγωνιστήσει. Μάλιστα, πρότεινε να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε η Θράκη με δράσεις των τοπικών φορέων να δώσει έμφαση στις νέες τεχνολογίες.

Εκθέτες από τους νομούς Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, αλλά και από την Αθήνα θα προβάλουν τα προϊόντα τους στη φετινή διοργάνωση. Μεταξύ των συμμετοχών περιλαμβάνονται το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επιμελητήριο Ξάνθης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο Καβάλας, τα Επιμελητήρια Έβρου και Δράμας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης και το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης. Το «παρών» στην έκθεση θα δώσουν επίσης η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο δήμος Κομοτηνής, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του δήμου Κομοτηνής «Κ.Καραθεοδωρή», η ΔΕΠΑ και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και σημαντικές τοπικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο της έκθεσης έχει δοθεί έμφαση στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και των εναλλακτικών μορφών θέρμανσης, ενώ σημαντική είναι η παρουσία και του κλάδου των τροφίμων-ποτών.

Τα εγκαίνια της «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012» θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 24 Μαΐου, στις 19.00 μ.μ.


Τί είπαν οι τοπικοί φορείς

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, όπου η πραγματική οικονομία καταρρέει, εμείς εδώ τολμάμε» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Αριστείδης Γιαννακίδης, καλώντας τον κόσμο της περιοχής να προσέλθει και να αγκαλιάσει την έκθεση, ενώ υπογράμμισε την συλλογική περιφερειακή συνείδηση που έχει αναπτυχθεί μέσω των επιμελητηρίων.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, τόνισε πως ο δήμος Κομοτηνής συνδράμει πάντα την έκθεση ως ελάχιστη ανταπόδοση στην προσφορά της στην περιοχή. Ευχήθηκε δε η επόμενη διοργάνωση να πραγματοποιηθεί σε ένα καλύτερο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί στην πιο δύσκολη για τη χώρα περίοδο ο επαγγελματικός και εμπορικός κόσμος της περιοχής έδειξε ότι είναι ενεργός και δίνει τον αγώνα του» τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ, κ. Μιχάλης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας την παρουσία όλων των επιμελητηρίων της περιφέρειας στην έκθεση.

«Το μήνυμα που στέλνει η φετινή διοργάνωση είναι πως κάποιες επιχειρήσεις της περιοχής παλεύουν και προσπαθούν να κρατήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, εν μέσω κρίσης» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Νίκος Αγγελίδης.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr