Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

7 Αυγούστου 202107:10

Με αντικείμενο τη λήψη προληπτικών μέτρων και την αντιμετώπιση του κινδύνου δασικών πυρκαγιών, κατόπιν της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει εφαρμογή έκτακτων μέτρων στη χώρα έως τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Τις εργασίες του ΣΟΠΠ συντόνισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης Δημήτρης Παπαλεξίου ενώ συμμετείχαν , εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, οργανισμών, των πυροσβεστικών υπηρεσιών, του στρατού, των αστυνομικών υπηρεσιών, εκπρόσωποι εθελοντικών φορέων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Σε μήνυμα του, μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου ΣΟΠΠ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης επισήμανε: «Η χώρα δίνει μία τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα. Αντίστοιχα, στην περιοχή μας, καταγράφηκαν συνεχόμενα περιστατικά πυρκαγιών με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη φωτιά στην περιοχή του Μίσχου. Σύμμαχός μας αποδείχθηκαν τα έργα πρόληψης που υλοποιήθηκαν υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, του Ά και Β´ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι, οι καθαρισμοί και αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία, συντηρήσεις του δικτύου που πραγματοποιήθηκαν  σε ορισμένες  περιπτώσεις με τη συνδρομή της δασικής υπηρεσίας Ροδόπης και του στρατού.

Μεγαλύτερος μας σύμμαχος είναι- και αποδεικνύεται  κάθε φορά ακόμη περισσότερο- ο απλός πολίτης που μέριμνα, συνεργάζεται και εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των αρχών.

Από σήμερα και για τις προσεχείς ημέρες, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, εξαιτίας των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών.

Αρθρογράφος