Ε.Ο.Τ.Θ.: Οι Μειονότητες της Ευρώπης συνεργάστηκαν στις ευρωεκλογές

27 Μαΐου 201414:27

Περίπου 40 εκατομμύρια άτομα περισσότερες από 60 τοπικές  και μειονοτικές γλώσσες  που ομιλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα μειονοτικά κόμματα μέλος της FUEN( το Ευρωπαϊκό Λαών Ομοσπονδιακή Ένωση) συνεργάστηκαν στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αυτή την συνεργασία το πολιτικό κόμμα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, το κόμμα Φιλία, Ισότητα, Ειρήνης (DEB) πήρε σε όλη την επικράτεια 46.620 ψήφους με ποσοστό 0.76 % ενώ, στη περιοχή που κατοικούνται η πλειοψηφία της μειονότητας στη Δυτική Θράκη Κομοτηνή και Ξάνθη αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.

Από την Ρουμανία που βρίσκεται σε θέση αλληλεγγύης  το κόμμα της Ρουμανίας η Δημοκρατική Συμμαχία των Ούγγρων (RMDSZ) σε όλη την χώρα  με ποσοστό 6.20 των ψήφων, πήρε τη πέμπτη θέση. Από την Σλοβακία, Σλοβακία ουγγρική Κόμμα Κοινωνία (SMK-MKP) σε όλη την χώρα πήρε 6,53 % των ψήφων ήρθε έβδομο κόμμα. Από την Ιταλία, Νότιο Τιρόλο Λαϊκού Κόμματος (SVP) σε όλη τη χώρα έλαβαν 0,50 %  των ψήφων. Γερμανόφωνη κοινότητα του Βελγίου σε όλη τη χώρα το κόμμα Prodger κέρδισε 0,09% εκατό των ψήφων.

Ο Πρόεδρος  της ABTTF και ο Αντιπρόεδρος της FUEN Χαλήτ Χαμπίμπογλου:» Η απόκτηση δύναμη των ακροδεξιών σε όλη την Ευρώπη, που είναι κατά των μεταναστών, εκδίδει μια σοβαρή ανησυχία για την  Ε.Ε ως υπερασπιστής της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μια πιο δυνατή ακροδεξιά, για τις εθνικές μειονότητες και άλλες ευάλωτες ομάδες στην Ευρώπη όσον αφορά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι  μια εικονική δοκιμή και θα είναι καθοριστική  για την κατεύθυνση της Ευρώπης»

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr