“Δρομικό δρώμενο” των Παρακρατικών στα Σύμβολα Κομοτηνής

26 Μαΐου 202417:54

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

“Εκεί που σμίγανε τα χέρια τους οι μύστες
ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο
τώρα πετάνε αποτσίγαρα οι τουρίστες
και το καινούργιο πάν να δουν διυλιστήριο.”

(Νίκος Γκάτσος από τα Παράλογα του Μάνου Χατζιδάκη)

Στον ίδιο χώρο που οι παρακρατικοί και οι Εγκάθετοι του Προξενείου διοργανώνουν παραπολιτικά δρώμενα και προεκλογική εκστρατεία των ακροδεξιών ισλαμοφασιστών του ΚΙΕΦ, βρίσκεται Μακεδονικός Τάφος…

“Στα βόρεια όρια της χώρας των Μαρωνιτών, 6 χιλ. βόρεια της Κομοτηνής και κοντά στο χωριό Σύμβολα, σώζεται ένας από τους χαρακτηριστικούς τάφους της Θράκης, που ανήκουν στο μακεδονικό τύπο. Αν και βρέθηκε συλημένος, από τα λιγοστά ευρήματα που απέμειναν στο εσωτερικό του προκύπτει, ότι κατασκευάσθηκε κατά την περίοδο της μακεδονικής κυριαρχίας, δηλαδή στο τέλος του 4ου – αρχές 3ου αι. π.Χ. Στην άμεση περιοχή του δεν υπάρχει γνωστός οικισμός, με τον οποίο μπορεί να συνδεθεί, ωστόσο σε απόσταση 1 χιλ. βόρειά του υπάρχει νεκροταφείο ελληνιστικών χρόνων.”

Η Πολιτεία, ο Δήμος, η Περιφέρεια θα έπρεπε να αναδείξουν πολιτιστικά και τουριστικά αυτή την περιοχή που εχει και φυσικό κάλλος και βεβαίως ο χώρος να διατίθεται σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις και σε ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

Θα μπορούσε η περιοχή να φιλοξενεί κι εκπαιδευτικούς περιπάτους σχολείων!!

Αντ’αυτών, σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα δρομικό δρώμενο υό την αιγίδα της παρακρατικής και εθνικιστικής παράνομης οργάνωσης ΤΕΝΚ στην οποία συμμετείχαν (εκτός του Τούρκου Προξένου) οι Παρακρατικοί κι Εγκάθετοι: Sedat Hasan, Çiğdem Asafoğlu, Caner İmam, Aydın Ahmet, Hüseyin Mahmut, Mustafa Ali Cavus κ.α.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με διαδρομές που οργανώθηκαν ανά ηλικιακή κατηγορία για αγόρια και κορίτσια. Στη συνέχεια απονεμήθηκαν ποδήλατα και δώρα στα νικητήρια παιδιά και νέους κατά το πρωτόκολλο.

Μετά το πρόγραμμα, οι ομάδες Λαϊκών Χορών της Ένωσης Τουρκικών Νέων Κομοτηνής παρουσίασαν τις παραστάσεις τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναψυκτικά για τους συμμετέχοντες.

 

Αρθρογράφος