Δράσεις ευαισθητοποίησης από τον Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ»

16 Δεκεμβρίου 202214:08

Η Παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, ευαισθητοποιεί κάθε χρόνο μικρούς και μεγάλους. Έτσι και φέτος, πολλά σχολεία της Αλεξανδρούπολης, θέλησαν να γνωρίσουν από… «πρώτο χέρι» ότι έχει σχέση με την Αναπηρία, να απευθύνουν ερωτήματα και να πάρουν απαντήσεις από την οικογένεια του Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ».

Με πολύ χαρά αποδεχθήκαμε τις προσκλήσεις και μέσα σε δύο εβδομάδες, αντιπροσωπείες του Συλλόγου μας, αποτελούμενες από αθλήτριες, αθλητές, προπονητές και μέλη τους Δ.Σ., επισκεφθήκαμε τέσσερα σχολεία, μιλώντας, συζητώντας, λύνοντας απορίες, γνωστοποιώντας καθημερινές προσωπικές εμπειρίες.

Στο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, βρέθηκε ο αθλητής μας Νίκος Παπαδόπουλος και η προπονήτρια Δάφνη Δεληγιάννη, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Υποδιευθύντριας του Σχολείου κυρίας Μανωλοπούλου.

Ο πρωταθλητής της κολύμβησης Αλέξανδρος Λεργιός και ο Πρόεδρος Γιάννης Τοπτσής, επισκέφθηκαν το 4ο ΕΠΑΛ, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κυρίας Βασιλικής Καλαμάρη.

Στο Δημοτικό σχολείο Μαΐστρου, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας Χρυσούλας Μπουτζιλούδη, οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γ’, Δ’, Ε’ & ΣΤ τάξεων, «ρούφηξαν» αυτά που τους παρουσίασαν η Χρυσούλα Δημητροπούλου με τη Δάφνη Δεληγιάννη.

Τέλος, στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, η διευθύντρια κυρία Ελένη Κουτρούλα και οι καθηγητές του σχολείου διοργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση με καλεσμένο τον ΚΟΤΙΝΟ και ομιλητές τον Πρόεδρο Γιάννη Τοπτσή, την προπονήτρια Δάφνη Δεληγιάννη, τις αθλήτριες Μαριλίτα Λογαρά, Μερσίνα Σαρρίδου και τους αθλητές Φώτη Ντεφίδη, Σταμάτη Παπάζογλου και Νίκο Παπαδόπουλο.

Ευχαριστούμε τις μαθήτριες, τους μαθητές, το διδακτικό προσωπικό και τις Διευθύντριες των σχολείων, για την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους στο Σύλλογό μας, αλλά περισσότερο για το άδολο τεράστιο ενδιαφέρον τους, κατανοώντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο, ότι η Αναπηρία δεν είναι μόνο μια παγκόσμια ημέρα κάθε χρόνο, αλλά ένας καθημερινός δύσκολος τρόπος ζωής, για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας.

Αρθρογράφος