ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: Ακραία «Ασυμμετρία Ισχύος» από Πλευράς Δημάρχου σε Θεσμικά Ζητήματα…

26 Μαΐου 202408:25

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Από το 2020 περιμένουμε να υλοποιηθεί το project ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας στην Κεραμωτή σύμφωνα με την σύμβαση που υπέγραψε η Αναπτυξιακή Νέστου με ελληνική εταιρεία βουλγαρικών συμφερόντων. Σύμφωνα με τα τότε ανακοινωθέντα (Νοέμβριος 2020) σχεδιάζεται νέα ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Κεραμωτής κατηγορίας 5 αστέρων, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες διαμονής και εστίασης. Αξίζει να σημειωθεί πως όρος του συμβολαίου είναι το 70% των θέσεων εργασίας να καλυφθούν από την ευρύτερη περιοχή. Η Αναπτυξιακή Νέστου προεισέπραξε τα ενοίκια 25 ετών αξίας 1,5 εκ. ευρώ, καθώς και τους αναλογούντες φόρους υπέρ Δημοσίου.

Το θέμα έφερε ξανά στην δημοσιότητα τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα της Καβάλας μέσω της οποίας είχε διατυπωθεί σειρά (αναπαντήτων) ερωτημάτων και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα (βλ. Άδεια για επένδυση σε ξενοδοχείο στην Κεραμωτή – “Σιγή ιχθύος” για την υποσχόμενη μεγάλη μονάδα).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ιστοσελίδας Kavala Portal, σε άρθρο που υπογράφει η Συνάδελφος κ. Έφη Βαλίλα

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ: Ακραία «Ασυμμετρία Ισχύος» από Πλευράς Δημάρχου σε Θεσμικά Ζητήματα…

“Καζάνι που βράζει” στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου Νέστου, σχετικά με την γνωστή υπόθεση της ξενοδοχειακής μονάδας των 5 αστέρων, που θρυλείται από τον Νοέμβριο του 2020 πως θα οικοδομηθεί στην Κεραμωτή. Πρόκειται για ένα «project» για το οποίο έχει υπάρξει αρκετά μεγάλη διαφήμιση, αλλά που πρακτικά είναι παγωμένο μέχρι και σήμερα!

Ιχνηλάτηση των στοιχείων από ακριτομυθίες

Το τελευταίο διάστημα, υπήρξε μία εξαιρετικά ανυπόφορη πίεση για την έκδοση «σχετικών αδειών» του συγκεκριμένου «project», από αρμόδια υπάλληλο του Δήμου, «επί του Αναπτυξιακού Θέματος»! Οι πληροφορίες που μας δόθηκαν αναφέρουν επώνυμα επιστήμονα: Τοπογράφο Μηχανικό, του Δήμου Νέστου (στην οποία της ασκήθηκε εντονότατη πίεση, για να αποσπάσουν την υπογραφή της).

Το συμβάν της άρνησης

Η εν λόγω επιστήμονας Τοπογράφος – Μηχανικός, του Δήμου Νέστου, δεν υπέγραφε το δικό της «κομμάτι» για την προέγκριση δόμησης, του συγκεκριμένου «project», ως υπεύθυνη της «Υπηρεσίας Δόμησης» του Δήμου Νέστου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Εδώ να αναφέρουμε ότι: από το 2011 με τον νόμο 4030/11 οι πολεοδομικές υπηρεσίες μετονομαστήκαν σε υπηρεσίες δόμησης (ΥΔΟΜ) και η οποία στελεχώνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με προσωπικό το οποίο έχει προσληφθεί, από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νέστος Α.Ε.* Η Τοπογράφος – Μηχανικός, του Δήμου Νέστου λοιπόν, ως τέτοιο μέλος, δηλαδή μέλος του προσωπικού του Δήμου, «πιέστηκε αφόρητα να υπογράψει», αλλά τελικά αρνήθηκε επιμελώς την υπογραφή της, δεδομένου ότι υπήρχαν (σύμφωνα με πηγές μας) πολλαπλές, ΜΕΜΠΤΕΣ παρατηρήσεις!!

**Μάλιστα η εν λόγω επιστήμονας πιέστηκε σε σημείο, που να θέλει να υποβάλει την παραίτηση της[…].

Μοιραίες οι συνέπειες…

Από τη στιγμή που τελικά «δεν» υπόγραψε «την επίμαχη» προέγκριση δόμησης του πολύκροτου «project», η τιμωρία της ήταν, να σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες της, στο συγκεκριμένο τμήμα και έκτοτε τις υπηρεσίες αυτές, τις παρέχει άλλο πρόσωπο της Τεχνικής Υπηρεσίας.

ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΤΟ «KAVALA PORTAL» ερωτά;;;

  • Ποιες είναι αυτές οι πολλαπλές, μεμπτές παρατηρήσεις που διέκρινε η Τοπογράφος – Μηχανικός, του Δήμου Νέστου και εξέφρασε μέχρι τέλους τις επιφυλάξεις της […];;;
  • Με ποιό τρόπο έγινε η άρση τους;;
  • Αφού η καθ’ ύλη αρμόδια επί του θέματος Τοπογράφος – Μηχανικός, του Δήμου Νέστου δεν υπόγραψε, τότε ποιος άλλος πιο αρμόδιος την υπόγραψε;;
  • Αληθεύει ότι υπήρξε γνωμοδότηση για υπογραφή, από άλλον εργαζόμενο του «Αναπτυξιακού Οργανισμού» Νέστος Α.Ε. ή καλύτερα από άλλον δημοτικό υπάλληλο; Με ποια τυπικά κι ουσιαστικά προσόντα;;;
  • Έχει ορίσει η Κτηματική Υπηρεσία, με χάραξη: τον Αιγιαλό και την Παραλία, στο συγκεκριμένο σημείο, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επένδυση αυτή;;
  • Στο συγκεκριμένο σημείο γης, υπάρχουν χαρακτηρισμένες Δασικές εκτάσεις!! Τι γίνεται με αυτές;; Λαμβάνεται υπόψιν το καθεστώς αυτών των εκτάσεων;;;

**Μεθερμηνεύοντας τα παραπάνω, το «KAVALA PORTAL» αναμένει σύντομα από τους αρμόδιους, την ερμηνευτική πράξη επίλυσης, του σοβαρού αυτού συμβάντος.

**Ταυτόχρονα τίθεται το τελευταίο αλλά όχι έσχατο ερώτημα, διότι για ένα τόσο σημαντικό «project» δεν λαμβάνουμε ποτέ και καμία επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Νέστου, παρά μόνον ενημερώνονται επιλεκτικά ΜΜΕ της περιοχής!!

*Οι λόγοι είναι προφανείς και ερμηνεύσιμοι!! Διότι «ίσως» στα ερωτήματά μας, να μην μπορούν να δοθούν απαντήσεις…!!

Αρθρογράφος