Διαμαρτυρία υπαλλήλων ΕΟ για την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου και τα νέα αυξημένα διόδια

29 Μαρτίου 202414:45

Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στην Εγνατία Οδό ΑΕ πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στο Διοικητήριο.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν εικοσιτετράωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την παραχώρηση λειτουργίας και συντήρησης του αυτοκινητόδρομου σε ανάδοχο εταιρεία για 35 χρόνια, αλλά και για τα αυξημένα διόδια που θα ισχύσουν από αύριο, καθώς σήμερα το απόγευμα αναμένεται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

«Από αύριο, τα διόδια θα αυξηθούν από 0,03 σε 00,4 ανά χιλιόμετρο, έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Εγνατία Οδό ΑΕ, Σταύρος Σάκκος και πρόσθεσε: «Μόλις εγκατασταθεί ο ανάδοχος, με την κατάργηση εκπτώσεων και απαλλαγών, θα πάει στα 0,05 ευρώ κι αφού εκτελεστούν οι εργασίες που προβλέπονται από τη σύμβαση, στα 0,065. Δηλαδή, μια αύξηση της τάξης του 120%».

Οι εργαζόμενοι μοίρασαν έντυπο υλικό, σύμφωνα με το οποίο, υπολογίζουν ότι το κόστος των διοδίων για τα 658 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου (από Κήπους Έβρου ώς Ηγουμενίτσα) μετ’ επιστροφής, που σήμερα ανέρχεται σε 38,4 ευρώ, με την προβλεπόμενη κλιμάκωση των αυξήσεων σε βάθος χρόνου, θα κοστίζει 85,5 ευρώ για τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα. Αντιστοίχως, για τα μικρά φορτηγά και τα λεωφορεία, οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι θα αυξηθεί από 96 σε 214 ευρώ και για τα μεγάλα φορτηγά από 134 σε 300 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν επίσης ψήφισμα με τα αιτήματά τους για να διαβιβαστεί στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και αποχώρησαν.

 

Αρθρογράφος