xatzhmanou

Η Δέσποινα Χατζημάνου πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Ομοσπονδία ΕΒΕΣ της Ροδόπης

5 Ιουλίου 201123:06

xatzhmanouΣυγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης όπου και μετά την κατανομή των αξιωμάτων αναδείχθηκε με 9 ψήφους η νέα διοίκηση. Πρόεδρος για πρώτη φορά στο τιμόνι της Ομοσπονδίας αναδείχθηκε γυναίκα, η μέχρι τώρα πρόεδρος του συλλόγου ένδυσης υπόδησης, Δέσποινα Χατζημάνου.

Άλλωστε οι επαγγελματίες της περιοχής επιδίωξαν μέσα από τις εκλογές την ανανέωση των προσώπων στη διοίκηση της Ομοσπονδίας αναδεικνύοντας στην πλειοψηφία τους νέα πρόσωπα καθώς έξι νέοι άνθρωποι έρχονται να στελεχώσουν τρεις παλιούς για το εννιαμελές συμβούλιο.

Η κ. Χατζημάνου ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Ομοσπονδία, αναλαμβάνει να διοικήσει και να διαχειριστεί 23 κλαδικά σωματεία στον Νομό Ροδόπης. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της σχετικά με τις αρχαιρεσίες, αυτές πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα κλίμα δημοκρατίας, σύμφωνα με την ίδια «όλες οι θέσεις πάρθηκαν με ομόφωνη απόφαση 9-0. Πιστεύω ότι δεν κάναμε αρχαιρεσίες τυπικές αλλά είχαμε μια γιορτή δημοκρατίας το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου. Πραγματικά είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται γυναίκα πρόεδρος στο τιμόνι της ομοσπονδίας, από την πλευρά μου ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους συνεργάτες του διοικητικού συμβουλίου, όλη την ομάδα που κάναμε μαζί αυτή τη γιορτή. Ευχαριστώ πάρα πολύ πρώτα απ’ όλα όλους τους επαγγελματίες που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις εκλογές. Το μήνυμα που βγαίνει από τις εκλογές από τους επαγγελματίες που ψήφισαν, είναι ότι ήθελαν μια ανανέωση στο νέο διοικητικό συμβούλιο κι αυτό αποδείχθηκε. Εμείς θα συνεχίσουμε το καράβι της ομοσπονδίας , το οποίο έχει να κάνει μεγάλο αγώνα. Προυπήρξε ένα έργο με τους προήγουμενους προέδρους, εγώ σε συνεργασία πάντοτε και αλληλεγγύη με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, υπόσχομαι και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και προσδοκούμε ότι στα προβλήματα, που είναι αρκετά για τους επαγγελματίες, θα προσπαθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο να δώσουμε τις καλύτερες λύσεις».

Η κυρία Χατζημάνου αναλαμβάνει σε μια περίοδο δύσκολη για τους επαγγελματίες και την τοπική οικονομία και όπως επισημαίνει «οι καιροί που έρχονται θα είναι ακόμα πιο δύσκολοι. Ποτέ η ομοσπονδία δεν ήταν εκτός, ήταν πάντα εντός για τους τοπικούς φορείς της περιοχής. Θα διεκδικήσουμε την παρουσία μας έστω και από εκεί που λείπουμε και θα είμαστε κοντά σε όλους. Όλα τα παιδιά από το νέο διοικητικό συμβούλιο , το καθένα ασχολείται με διαφορετικό επάγγελμα, πράγμα θετικό και ευχάριστο για εμάς αφού θα αφουγκραζόμαστε τους παλμούς από κάθε επάγγελμα. Όποτε μας χρειαστούν όλοι οι συνάδελφοι επαγγελματίες θα είμαστε κοντά τους, θα προσπαθήσουμε με μια φωνή όλοι να πάρουμε μια απόφαση προς όφελος των επαγγελματίων. Όπου μας χρειάζονται επίσης οι συνάδελφοι θα βγαίνουμε να διαμαρτυρόμαστε στα μέσα ενημέρωσης για το καλό πάντοτε των επαγγελματιών. Πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Σίγουρα οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι αλλά με την καλοσύνη, το χαμόγελο, συννενόηση ακόμα και με αντιρρήσεις και ενστάσεις που θα προκύψουν , γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ότι αυτό το καράβι σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές θέλουμε να το κυβερνήσουμε τίμια, μακριά από κομματικούς παράγοντες και πολιτικά μπλεξίματα. Μόνο συνδικαλιστικά υψώνοντας ψηλά το κεφάλι και ανεβάζοντας τον πήχυ λίγο περισσότερο απ’ ότι είχε προηγηθεί στη διοίκηση της ομοσπονδίας».

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του επαγγελματία»

Αναφερόμενη στα 23 σωματεία που αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμένα στην Ομοσπονδία η ίδια τόνισε πως «κάθε μέρα έχουν επικοιωνία με την ομοσπονδία, τα περισσότερα ενεργά σωματεία, ακόμη όμως και οι απλοί επαγγελματίες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στα σωματεία, έχουν επικοινωνία με τη γραμματειακή υποστήριξη. Αμέσως τα προβλήματα τους μεταβιβαζόνται στον γενικό γραμματέα και στον πρόεδρο αλλά κατόπιν και στο υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο. Εμείς προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του επιχειρηματία και να τους δώσουμε την πιο ευχάριστη λύση , σαφώς δεν είμαστε «θεοί» και δεν μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μας νιώθουν και αυτοί οι άνθρωποι κοντά τους γιατί πρωταρχικός μας στόχος είναι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του επαγγελματία».

Τέλος η κ. Χατζημάνου μιλώντας για την οικονομική στένοτητα και το γεγονός ότι στενάζει η τοπική αγορά λόγω της μη ύπαρξης ρευστότητας, ανέφερε πως «το γεγονός ότι δεν υπάρχει ρευστότητα το γνωρίζουμε και το αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Θα προσπαθήσουμε με τις κινήσεις και τις ενέργειες μας να πιέσουμε για τα άμεσα προβλήματα της ρευστότητας, του προβλήματος του 12%, του πως κινείται το ΕΣΠΑ ώστε να τρέξουμε προγράμματα για τους επαγγελματίες. Θα προγραμματίσουμε κάποιες συναντήσεις τόσο με τον περιφερειάρχη όσο και με τον Δήμαρχο, θα τους ζητήσουμε εγγράφως αυτά που ζητάνε οι επαγγελματίες της περιοχής και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία μαζί τους γιατί αυτή τη στιγμή μπορεί να εκθέτουμε εμείς τα προβλήματά μας σ’ ένα χαρτί αλλά και αυτοί οι κύριοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν επιτέλους λύσεις καθώς είναι γνωστό σε όλους πως αυτή τη στιγμή η πόλη μας οδηγείται σ’ έναν πολύ μεγάλο και άσχημο οικονομικό μαρασμό».

 

Η νέα Σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων ν. Ροδόπης που προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 29/06/2011 έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Α΄ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΧΑΣΑΝ ΡΕΝΤΖΕΠ

Β΄ ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΙΛΤΣΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΑΜΙΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΕΦΟΡ. ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΥΠ. ΥΛΙΚΟΥ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

ΥΠ. ΚΤΙΡ. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΒΕΖΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Καλπάνης

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr