Δεν θα επιβληθεί εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων ξεκαθαρίζει ο Βρούτσης

27 Σεπτεμβρίου 201314:08

«Δεν προβλέπεται να υλοποιηθεί το μέτρο της εισφοράς του τζίρου επί των επιχειρήσεων» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Πρόνοιας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως, δε, εξηγεί ο κ. Βρούτσης, «για το έλλειμμα των 150.000.000 ευρώ που θα δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό του 2013», από τη μη υλοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, «καταβάλλονται προσπάθειες για να καλυφθεί με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων (πχ διεύρυνση ασφαλιστικής βάσης).

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά στην οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ και, όπως ειδικότερα ενημερώνει ο υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ισχύουν τα ακόλουθα:
• Ο στόχος των εσόδων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, επιτυγχάνεται με μικρή απόκλιση, με βάση στοιχεία του α΄ εξαμήνου του 2013.
• Η έκτακτη κρατική επιχορήγηση (χωρίς το ΕΚΑΣ) ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ. Η αρχική έκτακτη επιχορήγηση ήταν 800 εκατομμύρια ευρώ και αυξήθηκε τελικά κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Η διμερής χρηματοδότηση υπολογίζεται σε περίπου 256 εκατομμύρια ευρώ, επομένως συνολικά η κρατική συμμετοχή για το 2013 ανέρχεται σε 1,556 δισ. ευρώ.
• Η ετήσια για το 2013 δαπάνη για συντάξεις προϋπολογίζεται σε 3,1 δισ. ευρώ (χωρίς ΕΚΑΣ).
• Στον προϋπολογισμό του 2013 προβλέπεται ως έσοδο το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ, ως προερχόμενο από εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο προϋπολογισμός του 2013 εκτιμάται ισοσκελισμένος, με την ύπαρξη των 150 εκατομμυρίων ευρώ από τον τζίρο των επιχειρήσεων. Επειδή το μέτρο αυτό δεν προβλέπεται τελικά να υλοποιηθεί, για το έλλειμμα των 150 εκατομμυρίων ευρώ, καταβάλλονται προσπάθειες να καλυφθεί με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων (πχ διεύρυνση ασφαλιστικής βάσης).

Πηγή :fpress.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr