ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης: «Ο κόσμος μας μέσα από τα μάτια των αυτιστικών ατόμων»

13 Σεπτεμβρίου 202307:44

Βιωματικό εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας για τον αυτισμό, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ σε συνεργασία με τη VRPlanet,στα πλαίσια της 2ηςΕβδομάδας Ψυχικής Υγείαςπου διοργανώνεται από τηνΔ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης,την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου από 5 έως 8 το απόγευμα και τοΣάββατο 23 Σεπτεμβρίου 10 με 1 πρωί στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.

Τα πολλαπλά μηνύματα του ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης και του ΠΙΟΠ στο Σουφλί για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Ο ΔΑΔΑΑ και η VR Planet θα εγκαταστήσουνε στο Μέγαρο  τρεις σταθμούς εικονικής πραγματικότητας, όπου όποιος επιθυμεί θα φοράει μια κάσκα τρισδιάστατης οπτικής και θα βιώνει πώς νοιώθει ένα άτομο με  αυτισμό όταν βρίσκεται σε περιβάλλον:

  1. σχολικής τάξης
  2. μέσο μεταφοράς δημόσιας συγκοινωνίας και
  3. καφετέριας.

Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους γονείς, κηδεμόνες, φίλους, δασκάλους και καθηγητές,ιδιαίτερα της ειδικής αγωγής καθώς και τους θεραπευτές λόγο- έργο, να έρθουν και να αφιερώσουν λίγα λεπτά, για να βιώσουν αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία ώστε να είναι σε θέση να καταλάβουν τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις των  αυτιστικών ατόμων. Η δράση είναι μοναδική και απαραίτητη για την κατανόηση και τη συμμετοχή στην εκπαίδευση και θεραπεία των ατόμων αυτών.

Στο πρόγραμμα ERASMUS+ ISEC-ADE που υλοποιεί ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ, έχουμε δημιουργήσει με τους εταίρους μας μία εφαρμογή (https://teachspace.eu/ ), που μπορεί να μπαίνει ο δάσκαλος και ο μαθητής με μαθησιακές δυσκολίες και να δουλεύουνε ευχάριστα τα θέματα τους μιας και είναι πολύ απλή και πολύ βοηθητική (drag n’drop). Κι εκεί έχουμε συμμετοχή στο δοκιμαστικό στάδιο, αλλά ας μπούνε όσοι επιθυμούν στην ομάδα μας στο FACEBOOK και να δούνε πώς μπορούνε να εγγραφούνε και γιατί όχι να είναι μέσα στους 4 που θα ταξιδέψουν τον Μάιο στην Κύπρο με τα έξοδά τους πληρωμένα,  όπου θα κάνουν την εκπαίδευση και θα πιστοποιηθούνε…

Αρθρογράφος