Η αξεπέραστη προπόνηση του Χιου Τζάκμαν για να γίνει Γούλβεριν

7 Μαρτίου 201708:00

Η επιτυχία μιας ταινίας βασίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο σωστό casting. Μια από τις πιο επιτυχημένες επιλογές στην ιστορία του κινηματογράφου είναι η ανάθεση του ρόλου του Γούλβεριν στον Χιου Τζάκμαν. Χάρη (και) σ’ αυτόν, ο Γούλβεριν διέλυσε το box-office και όρμησε ασυγκράτητος σε τόσες επιτυχημένες συνέχειες και spin-offs.

Πριν από τον Γούλβεριν, ο Τζάκμαν δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός. Είχε παίξει σε διάφορες σειρές και σε κάποιες ανεξάρτητες παραγωγές. Το ταλέντο του, όμως, σε συνδυασμό με την macho εικόνα του τράβηξαν τα βλέμματα των παραγωγών των X-Men. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία: η καριέρα του απογειώθηκε και σήμερα που μιλάμε ο Χιου Τζάκμαν είναι ένας leading man του Χόλιγουντ που έχει στο βιογραφικό του τα πάντα. Από περιπέτειες και θρίλερ μέχρι κωμωδίες και μιούζικαλ.

Για να γίνει ο Γούλβεριν και να αποκτήσει το πιο φονικό κορμί στο σύμπαν της Marvel, ο Τζάκμαν χρειάστηκε δύο χρόνια θυσιών και προπόνησης. Τις πρώτες εβδομάδες ξυπνούσε μεταξύ 5-6 το πρωί και πήγαινε στην προπόνηση του, η οποία διαρκούσε περίπου 3 ώρες. Όταν πλέον είχε βάλει αρκετό μυικό όγκο, μείωσε τη διάρκεια της προπόνησης σε 1.5 ώρα.

Η κλασική του ρουτίνα ξεκινούσε με 10 λεπτά αερόβιας άσκησης, συνέχιζε με βάρη και συνδυαστικές ασκήσεις και τελείωνε με 10 λεπτά τρέξιμο. Η διατροφή έπαιξε και αυτή το ρόλο της στη διάπλαση του σώματος. Ο Τζάκμαν κατανάλωνε περίπου 4000 θερμίδες τη μέρα και μάλιστα σε πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της μέρας. Έτρωγε όλο αυτό το φαγητό αυστηρά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Η προπόνηση του Χιου Τζάκμαν για μυϊκή υπερτροφία

Ημέρα 1: Πόδια.
Ημέρα 2: Στήθος.
Ημέρα 3: Ξεκούραση
Ημέρα 4: Πλάτη
Ημέρα 5: Ώμοι – Χέρια

Οι ασκήσεις που δεν παρέλειπε ποτέ ήταν αυτές που ακολουθούν:

Καθίσματα

Τέσσερα σετ, 6-8 επαναλήψεις.

Άρσεις θανάτου

Τρία σετ, 10-12 επαναλήψεις.

Πιέσεις στήθους σε επικλινή πάγκο

Τέσσερα σετ, 8-12 επαναλήψεις.

Βυθίσεις με βάρος

Δύο σετ, 10-15 επαναλήψεις.

Έλξεις με βάρος

Τέσσερα σετ, 15 επαναλήψεις.

Κωπηλατική με μπάρα

Τρία σετ, 8-12 επαναλήψεις.

Τρία σετ, 8-12 επαναλήψεις.

Τέσσερα σετ, 10-15 επαναλήψεις.

Ανυψώσεις ώμων

Τρία σετ, 10-12 επαναλήψεις.

Πηγή: oneman.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr