“Ασφαλής η Εγνατία – Μηδενισμός των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο”

27 Νοεμβρίου 202320:25

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Φωτεινή σήμανση από την Εγνατία Οδός ΑΕ στις εξόδους – Αντιμετωπίσθηκε το πρόβλημα με την αντίστροφη πορεία διακινητών- Πρακτικός μηδενισμός μεταναστευτικών ροών στον Έβρο

Οι Αγώνες που δόθηκαν παθητικά ή ενεργητικά από τους Θρακιώτες είχαν τα μικρά ή τα μεγάλα αποτελέσματά τους….

Να θυμίσουμε εδώ κι εδώ τον βασικό προβληματισμό που διατυπώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και τα (αναπάντητα)ερωτήματα που είχαμε διατυπώσει προς την Εγνατία Οδός Α.Ε.

“Διαδρομές Θανάτου στην Εγνατία” – Τα ερωτήματα που καλείται ν’απαντήσει η Εγνατία Οδός Α.Ε.

 

Η Εγνατία Οδός εγκατέστησε μετά από τόσους αγώνες επιπλέον τεχνικά μέσα φωτεινής σήμανσης σε θέσεις που δυνητικά μπορεί να πραγματοποιηθούν αντίθετες είσοδοι στον αυτοκινητόδρομο.

Επίσης, εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ μέτρα αυξημένων περιπολιών επι της Εγνατίας Οδού καθώς και η διενέργεια επιλεκτικού ελέγχου των διερχομένων οδηγών, επιβατών κι οχημάτων.

Η “(λαθρο)”-μεταναστευτική διπλωματία βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτός είναι ο λόγος που ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών βγαίνει συνεχώς μειούμενος. Χαρακτηριστικές είναι και οι τοποθετήσεις που έκανε στην Βουλή και ο  υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης, απορρίπτοντας αιτιάσεις βουλευτών της Νίκης και της Ελληνικής Λύσης, ότι στη χώρα μας υπάρχει αύξηση παράνομων μεταναστευτικών ροών, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως ανέφερε και ο κ. Δημ. Καιρίδης ο μεταναστευτικός πληθυσμός στην Ελλάδα βαίνει μειούμενος. Ως προς τους παράνομους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα, φέτος ήταν περίπου 40.000. Σε σύνολο πάνω από 30 εκατομμύρια νόμιμων αφίξεων, είχαμε και 0,1% παράνομες αφίξεις, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να μηδενίσουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καιρίδης, απαντώντας στον βουλευτή της Νίκης, Τάσο Οικονομόπουλο.

Επίσης, ο κ. Δημ. Καιρίδης , απαντώντας στον βουλευτή της Ελληνικής Λϋσης κ. Πάρη Παπαδάκη, επεσήμανε ότι “το σοβαρότατο πρόβλημα στην Εγνατία Οδό τουλάχιστον προς το παρόν έχει αντιμετωπισθεί” ενώ τόνισε ότι “έχουμε πρακτικά μηδενισμό των ροών στον Έβρο. Τα νούμερα όμως είναι αδιάσειστα και είναι αμείλικτα. Η πτώση τον Οκτώβριο είναι 43% και ακόμα μεγαλύτερη -θα το δούμε πού θα κλείσει- τον Νοέμβριο. Αυτό δε σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση, με δεδομένη την επιβάρυνση του διεθνούς περιβάλλοντος.”

Ali Yerlikaya:«Δεν θέλουμε να είμαστε και χώρα διέλευσης και προορισμού».

Στο αντίποδα έχουμε ευκαιριακού χαρακτήρα, “εύκολες κι ανόητες” κι ανεδαφικές συζητήσεις “επικαίρων ερωτήσεων” στην Βουλή

 

Αρθρογράφος