Αριστερά, ριζοσπαστικό – πολιτικό ισλάμ και οι Εγκάθετοι

22 Οκτωβρίου 202310:37

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Κομμουνιστές και ριζοσπάστες μουσουλμάνοι από διάφορα μέρη του κόσμου έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στη Χαμάς, μια τρομοκρατική οργάνωση που εμπλέκεται σε επιθέσεις στο Ισραήλ.

Μεταξύ των ατόμων που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στη Χαμάς, παρά τις ανησυχίες για τη συμμετοχή τους σε απάνθρωπες πράξεις που κυμαίνονται από την παρέλαση γυμνού σώματος μιας γυναίκας έως τη δολοφονία και την απαγωγή άοπλων πολιτών, είναι αξιοσημείωτες προσωπικότητες όπως η Ινδή ηθοποιός Swara Bhaskar, η Αμερικανολιβανέζα ηθοποιός Mia. o Khalifa, η ηθοποιός Gauhar Khan, ο Πρόεδρος της «Επιτροπής Ειρήνης» του Πακιστάν Ahmad Hassan Bobak και ο Sitaram Yechury, ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ινδίας.

Η πρόσφατη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, με έμμεση οικονομική στήριξη που συνδέεται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ), εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη θέση της Κίνας στη Μέση Ανατολή. Υπογραμμίζει επίσης τη διαρκή σημασία της διεθνούς υποστήριξης για έθνη όπως η Ταϊβάν, το Ισραήλ και η Ουκρανία.Μια διεκδικητική Κίνα θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή για τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η θέση του Πεκίνου αντιπροσωπεύει έναν πολιτικό κίνδυνο, που θέτει σε κίνδυνο τη διπλωματική του υπόσταση και τους πιθανούς εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς του με το Ισραήλ σε αντάλλαγμα την ενίσχυση των σχέσεών του με τα μουσουλμανικά έθνη της Μέσης Ανατολής.Συγκεκριμένα, η ευθυγράμμιση της Κίνας στη Μέση Ανατολή λαμβάνει υπόψη το χάσμα σουνιτών-σιιτών, με το Ιράν να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες οικοδόμησης περιφερειακών συμμαχιών καθώς παρέχει σημαντική χρηματοδότηση στη Χαμάς, που υπολογίζεται σε 70 έως 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ακόμη και έναντι των ΗΠΑ.

Το ζήτημα είναι σε όλο αυτό το πλαίσιο, ποιά είναι η στάση που τηρούν οι Εγκάθετοι της Θράκης και ειδικά οι δύο Εγκάθετοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αυτή είναι ή όχι σύμφωνη με την επίσημη στάση του ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί άραγε οι κομμουνιστές συμμαχούν με το πολιτικό ισλάμ στην Ελλάδα επιδοκιμάζοντας τις πρακτικές του ριζοσπαστικού ισλάμ στην Μέση Ανατολή;

Τολμάει ο Οζγκιούρ Φερχάτ ή ο Χουσεΐν Ζεϋμπέκ να καταδικάσουν τα εγκλήματα (και) της ΧΑΜΑΣ; Γνωρίζουν οι παρακρατικοί του Προξενείου και ειδικά ο Εγκάθετος Χουσεΐν Μπαλτατζή ποιοί είναι οι Amer Kamal Sharif Alshawa ( Alshawa ), ο Ahmed Sadu Jahleb ( Jahleb ), ο Aiman ​​Ahmad Al-Duwaik (al-Duwaik ) και ο Walid Mohammed Mustafa Jadallah ( Jadallah ) και κάποιοι άλλοι όμοιοί τους και ποιά η σχέση τους με την Τουρκία;

Tekbir Allah Ekber στην Κομοτηνή και την Ξάνθη;

ΟΖΓΚΙΟΥΡ ΦΕΡΧΑΤ: Ένας Παραπλανημένος Εγκάθετος

Ο Εγκάθετος βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Ν.Ροδόπης συντάσσεται ως μη οφείλει με την προπαγάνδα όχι μόνον των παρακρατικών δομών της Τουρκίας στην Θράκη αλλα και με το “παρακράτος του Αλλάχ” όπως είναι η τουρκική Χιζμπολλάχ του HUDA PAR.

Ο ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΟΖΓΚΙΟΥΡ ΦΕΡΧΑΤ εκτός των άλλων, ως Έλληνας Βουλευτής οφείλει σε θέματα εθνικής και δημόσιας ασφαλείας να ενημερώνεται από αρμόδιους υπουργους και υπηρεσίες.

Και καλά θα κάνει να μην “καρφώνεται” υιοθετώντας άκριτα τα ραβασάκια από την παρακρατική σεκτα του Προξενειου

ΥΓ: Να επισημάνουμε ότι οι απώλειες για την πλευρά του Ισραήλ είναι 1.400 άτομα εκ των οποίων οι 299 είναι στρατιώτες και οι υπόλοιποι πολίτες. Οι απώλειες των Παλαιστινίων είναι τουλάχιστον 3.000 εκ των οποίων τα 1.050 είναι παιδιά.
Είναι δεδομένο πως η απαγωγή πολιτών από την Χαμάς αποτελεί ένα από τα εγκλήματα πολέμου.Υπήρχε η πίστη πως με τους ομήρους στην Γάζα, το Ισραήλ δεν θα προέβαινε σε σφοδρούς βομβαρδισμούς. Οι όμηροι είναι πολύτιμοι για την Χαμάς ως μέσο ανταλλαγής, οπότε θεωρήστε πως οι περισσότεροι είναι στα τούνελ της οργάνωσης σχετικά ασφαλείς. Παρ’ όλα αυτά, 22 όμηροι έχουν χάσει την ζωή τους από τους βομβαρδισμούς.
(φωτό από την σημερινή συγκέντρωση στην Ξάνθη)

Αρθρογράφος