Περισσότεροι από 420 εκθέτες από 10 χώρες σε 15.000 τ.μ. Τιμώμενη Περιφέρεια η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Ποιοτικά αναβαθμισμένες, καινοτόμες και εμπλουτισμένες με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων έρχονται οι εκθέσεις Detrop & Oenos, που θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Οι δύο διοργανώσεις συγκεντρώνουν φέτος σε εκθεσιακό χώρο 15.000 τ.μ. περισσότερους από 420 εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από τις Ουγγαρία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αρμενία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο. Τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ δυναμικές είναι οι συμμετοχές των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, αλλά και των Επιμελητηρίων Λάρισας, Χαλκιδικής, Χανίων, Ημαθίας, Πέλλας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, στο περίπτερο 8 θα συμμετέχουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο start up εταιρείες, υπογραμμίζοντας το διαχρονικό ενδιαφέρον της Έκθεσης για καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες.
Στις δύο εκθέσεις θα βρεθούν 136 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 19 χώρες, μεταξύ των οποίων μεμονωμένοι hosted buyers, αλλά και ομαδικές επισκέψεις από τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία.
Οι Detrop & Oenos όμως χαρακτηρίζονται φέτος από μια σημαντική καινοτομία. Είναι οι πρώτες εκθέσεις της ΔΕΘ-HELEXPO που θα υλοποιηθούν ως «Just Go Zero Events» σε συνεργασία με την εταιρεία Polygreen. Το Just Go Zero- HELEXPO έχει ως σκοπό τον μετασχηματισμό των εκθεσιακών περιπτέρων σε χώρους ορθής διαλογής για την καλύτερη δυνατή
ανάκτηση υλικών. Τα απόβλητα των εκθέσεων θα συλλεχθούν σε διακριτά ρεύματα, προκειμένου ο μεγαλύτερος δυνατός όγκος τους να προωθηθεί για ανακύκλωση. Στο τέλος των εκθέσεων η συνολική ποσότητα των υλικών που θα συλλεχθούν θα ζυγιστεί και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν. Στο πλαίσιο αυτό τόσο οι επισκέπτες όσο και οι εκθέτες καλούνται να τοποθετήσουν τα απορρίμματα τους στους σταθμούς διαλογής με τις ειδικές σημάνσεις.
Detrop & Oenos πλαισιώνονται φέτος από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις και events:
Detrop & Oenos θα εγκαινιαστούν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο περίπτερο 10 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά.
Η συνέντευξη Τύπου
Στην πρώτη διοργάνωση του Golden Olive Expo, αλλά και στη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως Τιμώμενης Περιφέρειας στις φετινές εκθέσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων των Detrop & Oenos, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ σημαντικές και με έντονο το στοιχείο της διεθνοποίησης.
Παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες των δύο εκθέσεων ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ Κυριάκος Ποζρικίδης, στάθηκε, μεταξύ άλλων, στο εγχείρημα του Just Go Zero σε συνεργασία με την Polygreen, καλώντας εκθέτες και επισκέπτες να συμμετάσχουν σε αυτό.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO για την επιλογή της Περιφέρειας του ως Τιμώμενης και χαρακτήρισε τη Detrop εμβληματική στον τομέα της αγροδιατροφής. Τόνισε δε πως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι μια κατά βάση αγροτική Περιφέρεια, πατρίδα ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων.
Αυθεντικό γαστρονομικό πλούτο διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Βασίλης Δελησταμάτης, κάνοντας γνωστό πως η Περιφέρεια συμμετέχει στις εκθέσεις με 30 επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και των ποτών, από κρασιά και γαλακτοκομικά μέχρι αλλαντικά και ελιές.
Με 54 επιχειρήσεις συμμετέχει στις Detrop & Oenos η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον Τομεάρχη Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σωτήρη Μπάτο. Ο ίδιος υπογράμμισε το μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εκθέσεις, ενώ τόνισε πως η αγροδιατροφή αποτελεί το βασικότερο «γρανάζι» της οικονομίας της Κεντρικής Μακεδονίας.
Αναφερόμενος στη Detrop ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, θύμισε πως πρόκειται για την παλαιότερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη χώρα, η έναρξη της οποίας τοποθετείται χρονικά στα τέλη της δεκαετίας του ’70.
Στη δράση Food Trends, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, αλλά και στην ημερίδα «Ασφάλεια και Καινοτομία Τροφίμων, προκλήσεις και προοπτικές στο νέο περιβάλλον» αναφέρθηκε η εκπρόσωπος της ΠΕΤΕΤ Βορείου Ελλάδος, κα Κορίνα Λαζαρίδου.
Ο δε συνιδρυτής του εξειδικευμένου στον κλάδο των τροφίμων site CIBUM και επικεφαλής της οργανωτικής Επιτροπής των «Food Experts’ Awards 2023», κ. Νίκος Γδοντέλης, μίλησε για τα βραβεία που θα δοθούν από επιστήμονες τροφίμων σε 81 επιχειρήσεις του κλάδου.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας-Culinary Professionals Greece, κ. Χρήστος Γκότσης, αναφέρθηκε στη διοργάνωση του 12ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης με 400 συμμετέχοντες από 15 χώρες, αλλά και με πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Γιορτή γεύσης χαρακτήρισε η κα Σύλβια Κουμεντάκη της Chef Stories τις δράσεις Detrop Bites και The Pairing Bar, που περιλαμβάνουν πλήθος γευσιγνωσιών τοπικών προϊόντων, καλώντας το κοινό να κάνει τις κρατήσεις του για τη διαφορετική αυτή γευστική εμπειρία.
Τέλος, η commercial director του Just Go Zero by Polygreen, κα Χάρις Μαρκάκη, περιέγραψε σε μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό της την εν λόγω πρωτοβουλία.
Το ωράριο των Detrop & Oenos έχει ως εξής: Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 19:00 και Δευτέρα από τις 10:00 έως τις 18:00.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;