Αντώνης Γραβάνης: «Ο κος  Γκαράνης, θα πρέπει να συμπεριφέρεται ως Δήμαρχος Κομοτηνής και όχι ως γραμματέας του  τοπικού ΚΙΝΑΛ»

26 Σεπτεμβρίου 202022:18

Η στάση του κου Γκαράνη κατά την σημερινή συνάντηση με την Πρόεδρο κα Μπακογιάννη και τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής, χαρακτηρίζεται επιεικώς απαράδεκτη, από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής, από την τοπική κοινωνία και από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής»  κος Γραβάνης δήλωσε:

«Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Ροδόπης, ο Δήμος Κομοτηνής, εκπροσωπούμενος  από τον Δήμαρχο, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει και να παρουσιάσει τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος, μη έχοντας ατζέντα και προτάσεις περιορίστηκε αρχικά σε παρατηρήσεις  και μετά αποχώρησε από την σύσκεψη. Η δικαιολογία για την μη ύπαρξη ξεχωριστής πλατφόρμας για την τοπική αυτοδιοίκηση, ως λόγος αποχώρησης, τον αφήνει έκθετο.

Η στάση τουαυτή, απαξιώνει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, το Δήμο Κομοτηνής και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει. Και μας βρίσκει αντίθετους, καθώς θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από μέρος του, η κρισιμότητα της περιόδου,  η βαρύτητα και ο ρόλος της επιτροπής, αλλά κυρίως ο ρόλος του Δημάρχου . Ένα ρόλο που επέλεξε τελικά, να χρησιμοποιήσει για μικροκομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια και εντυπώσεις.

Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε, ότι δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και προτάσεις για το Δήμο Κομοτηνής. Διαφορετικά θα είχε προβεί στην παρουσίαση και διεκδίκηση αυτών  και όχι σε παιδιάστικες συμπεριφορές.

Ως μείζον αντιπολίτευση καλούμε δημόσια τον κ.Γκαράνη, να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση, όπου θα συνδιαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων και θα συμβάλλουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, ουσιαστικά, στην ανάπτυξης της Ροδόπης και της Θράκης.»

Αρθρογράφος