Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης

15 Σεπτεμβρίου 202322:15

Αποκαθίσταται, σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και από τις 17:00, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της σχετικής εισήγησης από την Αυτοκινητόδρομος «Αιγαίο Α.Ε.».

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις αποκλειστικά για Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα βάρους έως 3,5 τόνων. Μετά την πλήρη αποχώρηση των υδάτων από τα πρανή του Αυτοκινητοδρόμου και σχετική επιθεώρηση θα δοθεί σε κυκλοφορία και για βαρέα οχήματα.

Εξαιρούνται του περιορισμού τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας τα οποία παρέχουν υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές καθώς και οχήματα άνω των 3,5 τόνων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά νεκρών ζώων.

Αίρεται, αύριο, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και από τις 6:00 π.μ. η εντολή παύσης είσπραξης διοδίων στα οχήματα έως 3,5 τόνων, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιονία Οδό και κατά μήκος της Ιονίας Οδού (ανεξαρτήτως κατευθύνσεως)

Για τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, ορίζεται παράταση 48 ωρών στην εντολή μη είσπραξης διοδίων στους ανωτέρω δρόμους.

Επιπλέον, ορίζεται παράταση 48 ωρών, έως τις 6:00 π.μ. της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου, στην εντολή για παύση είσπραξης διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου από Νίκαια έως Μαλιακό Κόλπο (συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή του αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου).

Σημειώνεται, ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

“Από τις 5 το απόγευμα σήμερα αποδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης”, όπως τόνισε πριν από λίγο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Ο κ. Αρτοποιός διευκρίνισε ότι άνοιξε μόνο η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και στο ρεύμα προς Αθήνα, αλλά και σε αυτό προς Θεσσαλονίκη και για οχήματα έως 3,5 τόνους.

Για τα οχήματα άνω 3,5 τόνων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τους μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των συνθηκών του οδοστρώματος, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι εξαιρούνται τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας που παρέχουν υπηρεσίας στις πληγείσες περιοχές καθώς και οχήματα άνω των 3,5 τόνων που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά των νεκρών ζώων.

Παράλληλα τόνισε ότι στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι ανοικτές.

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας σχετικά με άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, από ώρα 17:00 σήμερα (15-09-2023), έγινε άρση της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από χ/θ 93 έως χ/θ 261,280.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητόδρομου ΑΘΕ

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από ώρα 17.00 σήμερα (15 Σεπτεμβρίου 2023), ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επί του οδικού άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από Χ.Θ. 484+00 (Δίοδια Μαλγάρων) έως Χ.Θ. 471+481 (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας) της εδαφικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, εξαιρουμένων όσων εκ των ανωτέρω οχημάτων έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης όλα τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων με προορισμό την Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Κλειδίου Ημαθίας (Χ.Θ. 474+500) και μέσω της Εγνατίας Οδού θα κατευθύνονται προς Αθήνα, πλην εκείνων που έχουν προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται:

 • τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ),
 • τα οχήματα οδικής βοήθειας,
 • τα οχήματα Πολιτικής Προστασίας και κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας, που παρέχουν υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές,
 • τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά νεκρών ζώων,
 • τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που έχουν τελικό προορισμό την ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Θεσσαλίας σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε συνέχεια της προηγούμενης (15-09-2023) ανακοίνωσής μας σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, ανακοινώνεται επίσης ότι αίρεται η απόφαση με την οποία είχε διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη επί του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από την Χ/Θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως την Χ/Θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας) εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως την πόλη της Λάρισας.

Σημειώνεται ότι, τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που κινούνται επί του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ και έχουν τελικό προορισμό από την πόλη της Λάρισας και βορειότερα, θα εξέρχονται από τον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της Περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων, θα οδηγούνται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, από ώρα 17.00 σήμερα (15 Σεπτεμβρίου 2023) και μέχρι την πλήρη εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών, ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το 400 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας) έως το 471 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, εκτός των οχημάτων που έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Τα προαναφερόμενα οχήματα με προορισμό την Αθήνα θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (474 χιλιόμετρο) του αυτοκινητοδρόμου και μέσω της Εγνατίας Οδού θα κατευθύνονται προς Αθήνα.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται:

 1. τα οχήματα οδικής βοήθειας,
 2. τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ. κ.α.),
 3. τα οχήματα πολιτικής προστασίας και κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας, που παρέχουν υπηρεσίες στις πληγείσες περιοχές,
 4. τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά νεκρών ζώων,
 5. τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που έχουν τελικό προορισμό την ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

 

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Θεσσαλίας σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι αίρεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια του νομού Λάρισας (χ.θ. 400-265) με το νομό Πιερίας έως τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106).  

Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω οχήματα μεταξύ του Α/Κ Γυρτώνης (χ.θ. 367+319) και του Α/Κ Συκουρίου (χ.θ. 362+061), θα κινούνται μόνο στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Τίθενται σε ισχύ οι κατωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α. ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

 1. i. Aπαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τα όρια με το νομό Πιερίας (χ.θ. 400+265), εξαιρουμένων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων που προέρχονται από την ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, τα οποία μέσω Α/Κ Γυρτώνης (χ.θ. 367+319) δύνανται να εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. μόνο στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
 1. ii. Όσα οχήματα άνω των 3,5 τόνων έχουν τελικό προορισμό από την πόλη της Λάρισας και βορειότερα, θα εξέρχονται στον Α/Κ Νίκαιας και από εκεί, μέσω της Περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα οδηγούνται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων.

β. ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ:

 1. i. Aπαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από τα όρια του νομού Λάρισας με το νομό Πιερίας (χ.θ. 400+265) μέχρι τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) εξαιρουμένων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων που έχουν τελικό προορισμό την ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, τα οποία θα εξέρχονται στον Α/Κ Ευαγγελισμού και μέσω του Δυτικού Παραδρόμου (παράδρομος Μακρυχωρίου) θα οδηγούνται στον Α/Κ Γυρτώνης (χ.θ. 367+319) και εν συνεχεία στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

Εξαιρούνται :

 • οχήματα της Πολιτικής Προστασίας,
 • κρατικά οχήματα κάθε κατηγορίας τα οποία παρέχουν υπηρεσία στις πληγείσες περιοχές, καθώς και τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή και μεταφορά νεκρών ζώων,
 • οχήματα Οδικής Βοήθειας και
 • οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Αρθρογράφος