Ανασχηματισμός με πελατειακή σκέψη !!! του Συμεών Σολταρίδη

15 Ιουνίου 201407:00

Τελείωσαν οι εκλογές με ικανοποίηση  της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Της κυβέρνησης γιατί  δεν έχασε τα αναμενόμενα από τις δημοσκοπήσεις ποσοστά και της αντιπολίτευσης  γιατί δεν μειώθηκαν τα ποσοστά της. Στην πραγματικότητα έχασαν και οι δύο πλευρές σε σχέση με τα ποσοστά που είχαν λάβει το 2012 , αλλά πανηγύρισαν τη “νίκη” τους. Και στην συνέχεια  “ανασκουμπώθηκαν” για την επόμενη μέρα!!

Η αντιπολίτευση επαναλαμβάνει την επιθυμία της για εκλογές, αν και τίθεται ευθέως το ερώτημα “αν τις θέλει διακαώς” , αφού δεν πολιτεύεται με στόχο την ανατροπή της παρούσας Κυβέρνησης, χωρίς να επιθυμεί συνεργασίες και παραμένει  πιστή στις παρελθοντικές  ιδεολογίες  “των καθαρών λύσεων”. Η Κυβέρνηση πάλι, η οποία και αυτή “έλαβε το μήνυμα”  αφού καθησύχασε τα πλήθη με προεκλογικές παροχές και ευχολόγια, οδηγήθηκε σε ανασχηματισμό , μιας παλιάς κοπής.

Αντί να μειώσει το Κυβερνητικό σχήμα το αύξησε κατά 10% , ενώ τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν ικανοποίησαν όλες τις εσωκομματικές τους τάσεις για να μην επέλθει το μοιραίο κατά τον Σεπτέμβριο όταν θα αρχίσει να καταθέτει ένα ένα τα νομοσχέδια  τα οποία θα πρέπει  να αποδεχθούν και ψηφίσουν οι βουλευτές. Ταυτόχρονα προσπαθεί να ενισχύσει το “Νεοδημοκρατικό-Πασοκικό” μπλοκ με τις εφεδρείες,  που προσπαθεί  να αποσπάσει   από τα άλλα κόμματα , τις άλλες πολιτικές κινήσει και τους ανεξάρτητους της Βουλής.

Το όλο εγχείρημα του ανασχηματισμού ήταν μια αποτυχία. Στην Κυβέρνηση από  μεν την  ΝΔ  μπήκαν βουλευτές , εκτός από τα παλιά τζάκια, από όλη την επικράτεια για να ικανοποιηθούν  και οι ανικανοποίητοι  , οπότε να μην αντιδρούν στα άμεσα μελλούμενα. Από δε το ΠΑΣΟΚ , παρέμειναν οι  παλιοί , αλλάζοντας πόστα, και κάποιοι παλιοί-νέοι όχι μόνο για να μην ” φωνασκούν” , αλλά και γιατί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  τους ικανοποίησαν για την όλη προεκλογική τους στάση στις Αυτοδιοικητικές εκλογές  !!!!!

Υπουργοποιήθηκαν  κάποιοι  “Καραμανλικοί” , δεύτερης και τρίτης διαλογής, “Ντορικοί” ένας -δύο και “Σαμαρικοί ” ακραίοι, δυκτιακοί, κεντρώοι κατά δήλωση και λαϊκίζοντες.  Ο ανασχηματισμός λοιπόν έφερε όλα τα “φρούτα του μπαχτσέ” !!

Σκοπός ήταν όλοι  να λαϊκίσουν  στις περιφέρειες τους και ιδιαίτερα στην Β΄Αθήνας, όπου η Κυβέρνηση (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ) μείωσε τα ποσοστά της, καθώς και στις Περιφέρειες τους. Να υποσχεθούν, να μοιράσουν, να ευχηθούν  και να ανεβάσουν τις εθνικιστικές τους κορώνες “όπου τους παίρνει”. Γιατί είναι βέβαιο ότι η παρούσα άρτι ανασχηματισθείσα Κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προεκλογική Κυβέρνηση.  Πρέπει λοιπόν να λαϊκίσει για να πετύχει !! Από πλευράς ΝΔ να προετοιμάσει το έδαφος της συνεργασίας και με τα άλλα κόμματα που εκφράζουν την δεξιά ιδεολογία, να επαναφέρει πίσω στο “μαντρί” τους ανεξάρτητους και να δελεάσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Από πλευράς  δε του ΠΑΣΟΚ να  παραμερίσει   τα προσωπικά και να φέρει όσους μπορεί στο “πράσινο μαντρί” από τον ΣΥΡΙΖΑ  , ώστε να επικρατήσουν στις πολύ προσεχείς εθνικές εκλογές και πάλι τα συνεργαζόμενα κυβερνητικά κόμματα με τα στελέχη τους που τελικά “σεμνύνονται μεν, στρουθοκαμηλίζοντες δε” , παραμένουν στις καρέκλες τους αγέρωχοι και εθνικά υπερήφανοι για την κατάντια του λαού !

Τελικά ο δήθεν ανασχηματισμός  φανερώνει  ότι το πελατειακό κράτος συνεχίζει να υπάρχει και προσπαθεί να μην ανατραπεί καθώς κρατιέται “με νύχια και με δόντια” και από την άλλη ότι  οι κυβερώντες δεν έμαθαν τίποτε από την πολυετή κρίση που ταλανίζει τον Ελληνικό λαό.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr