Η ανάπτυξη της Coco-Mat δημιουργεί 500 νέες θέσεις απασχόλησης

30 Μαρτίου 201412:20

Πεντακόσιες νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα θα προκύψουν από την ανάπτυξη της Coco-Mat. Η εξέλιξη αναμένεται μετά την είσοδο στην εταιρεία, κατά 50%, του ομίλου Libra, μέσω της δημιουργίας κοινοπρακτικού σχήματος στο οποίο μικρότερη συμμετοχή έχει και ο ανεξάρτητος επενδυτικός όμιλος The Cycladic Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γουλανδρή. Αυτό ανέφεραν στην «Κ» ο κ. Μιχάλης Ευμορφίδης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Coco-Mat, και ο κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, του ομίλου Libra. Ο κ. Ευμορφίδης επισημαίνει ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στην Coco-Mat, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής στρωμάτων, προϊόντων ύπνου και επίπλων, να δημιουργήσει σε ορίζοντα πενταετίας περίπου 190 νέα καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό προγραμματισμό, ο συνολικός αριθμός τους, από 70 που είναι σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα φθάσουν, σε πέντε χρόνια, στα 235. Οι νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν κυρίως στην Ξάνθη, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Coco-Mat, το οποίο θα επεκταθεί. O κ. Ευμορφίδης με αφορμή το κλείσιμο της συμφωνίας προτρέπει και άλλους Ελληνες επιχειρηματίες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο αναζητώντας συνέργειες με επενδυτικούς ομίλους, προκειμένου ελληνικά προϊόντα από τον τομέα της κατασκευής και μεταποίησης να αποκτήσουν ισχυρή παρουσία σε ξένες αγορές.

Ο κ. Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, τονίζει πως η ανάπτυξη στο εξωτερικό θα προκύψει κατά κύριο λόγο από την είσοδο των προϊόντων της εταιρείας σε διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους, κρουαζιερόπλοια, αλλά και αεροπορικές εταιρείες. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει ότι ο όμιλος Libra έχει κλείσει συμφωνία με τη Hyatt προκειμένου να κατασκευάσουν από κοινού στη Βραζιλία, κυρίως στο Σάο Πάολο και το Ρίο, 9 ξενοδοχειακές μονάδες. Το επενδυτικό πρόγραμμα θα ανέλθει στα 270 εκατ. δολ. και τα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν από την αμερικανική αλυσίδα υπό την επωνυμία Hyatt Place. Οι μονάδες θα εξοπλιστούν με προϊόντα που κατασκευάζει η Coco-Mat. Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι θα επιδιωχθεί το κλείσιμο συμφωνιών και με άλλες μεγάλες διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες για τον εξοπλισμό των μονάδων τους, όπως για παράδειγμα η Ιntercontinental, η Starwood και η Ηilton.

Nα σημειωθεί πως ο όμιλος Libra, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη και αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες, δραστηριοποιείται στους τομείς των ξενοδοχείων των ακινήτων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ναυτιλίας και αεροπλοΐας. Πρόσφατα ο όμιλος έκλεισε συμφωνία για την προμήθεια ελικοπτέρων, που αποτελεί επένδυση συνολικού ύψους 1 δισ. δολ.
πηγή: www.kathimerini.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr