Αναγνώρισαν «μακεδονική» γλώσσα και υπερηφανεύονται!

6 Ιουνίου 201818:32

Εδώ και λίγα 24ωρα συζητείται η κυβερνητική προπαγάνδα για την δήθεν «μακεδονική» γλώσσα αποδεικνύοντας πως Τσίπρας και Κοτζιάς έχουν υποχωρήσει από τις εθνικές κόκκινες γραμμές στο Σκοπιανό παραχαράσσοντας την Ιστορία.

Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη που βγάζουν μεροκάματα στα πάνελ, διαδίδουν έναν νέο μύθο προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις των Ελλήνων στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. «Η Ελλάδα αναγνώρισε την μακεδονική γλώσσα το 1977», λέει ο εν λόγω μύθος. Πάμε να τον καταρρίψουμε με τα ίδια όπλα που χρησιμοποιεί το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η Εφημερίδα των Συντακτών συνεχίσει να πορεύεται ωσάν να κυβερνά η Νέα Δημοκρατία και σε μία προσπάθεια να μας προετοιμάσει για την καθιέρωση της «μακεδονικής» γλώσσας δημοσιεύει κάποια έγγραφα τα οποία δήθεν επιβεβαιώνουν τον παραπάνω μύθο.

Μεταφράζουμε το έγγραφο και διαβάζουμε:

«Σερβοκροατικό και μακεδονικό κυριλλικό αλφάβητο της Γιουγκοσλαβίας

[…] Αναγνωρίζεται πως στην Γιουγκοσλαβία η λατινοποίηση των σερβοκροατικών και μακεδονικών κυριλλικών αλφαβήτων έχει από καιρό εφαρμοστεί σε επίσημες εφημερίδες και χάρτες. […]».

Με το εν λόγω δημοσίευμα λοιπόν έρχονται να… καταρρίψουν τα όσα είπε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης. Έλα ντε, όμως, που το δημοσίευμα αλλά και οι ίδιοι οι κυβερνητικοί τον επιβεβαιώνουν πανηγυρικά! Η Ελλάδα ουδέποτε αναγνώρισε «μακεδονική γλώσσα».

Τι έγινε στην Γ’ Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών το 1977, όπως μαρτυρείται και από το ίδιο το έγγραφο που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών; Η Ελλάδα συμφώνησε στην διαδικασία της λατινοποίησης τοπωνυμίων που προέρχονται από τα σερβοκροατικά και μακεδονικά κυριλλικά αλφάβητα. Μιλάμε για αλφάβητα και όχι για γλώσσες. Για τους γλωσσολόγους, όπως έχει πει και ο ίδιος ο κ. Μπαμπινιώτης, η γλώσσα απέχει από το αλφάβητο όσο η γη από του ουρανό.

Ο κ. Μπαμπινιώτης σημειώνει μάλιστα πως στη Διάσκεψη δεν προσήλθαν μέλη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αλλά ένα μόνο μέλος (Colonel Miroslav Peterska), εκπρόσωπος της Γιουγκοσλαβίας (Belgrade, Yugoslavia). Άρα, λέει, αυτό που αποφασίστηκε, όπως και με όλες τις άλλες γλώσσες, είναι ο απλός μεταγραμματισμός με λατινικούς χαρακτήρες της γλώσσας των Σκοπίων και όχι η ονομασία της ως «μακεδονικής γλώσσας»!

Οι κύριοι της κυβέρνησης, φαίνεται πως έχουν μάθει και ένα παλιό και… κρυφό ρητό ορισμένων δημοσιογράφων οι οποίοι βάδιζαν λέγοντας «μην αφήνεις μία αλήθεια να σου χαλάσει μία καλή είδηση».

Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η κυβέρνηση μάλλον έχει συμφωνήσει στην αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας και μάλιστα με φαρδιά πλατιά την υπογραφή των Τσίπρα και Κοτζιά.

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr