Άγρυπνοι στη Χώρα της χειμερίας ΝΑΡΚΗΣ… (+40 στιγμιότυπα από τη Θράκη)

11 Ιανουαρίου 201716:44

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ανήκω σε αυτούς που η ζωή τους επεφύλαξε να βρίσκονται σε μια διαρκή κινητικότητα κι ετοιμότητα και τους επιβάλλει ρυθμό ατέρμονης επαγρύπνησης.

Έργο ή πάρεργο, καθήκον ή υποχρέωση, αναγκαιότητα ή επιθυμία, βρίσκομαι καθημερινά στον δρόμο μαζί με εκατομμύρια άλλους συνοδοιπόρους που προσπαθούν να ανταποκριθούν τελέσφορα ή έστω επαρκώς στη μικρή ή μεγάλη αποστολή τους.

Στις πλείστες των περιπτώσεων «κουβαλάμε» ή συνοδεύουμε κι άλλους μαζί μας και από την αποτελεσματικότητα και την συνέπειά μας εξαρτάται και η ζωή τους ή η κανονικότητα της ζωής ΟΛΩΝ μας.

Ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, μεταβολών ή αναταραχών ΕΜΕΙΣ πρέπει να  σταθούμε όρθιοι, να επιβιώσουμε, να στηρίξουμε, να προχωρήσουμε.. Και συνήθως ΕΜΕΙΣ είμαστε συνεπείς κι ως προς τις υποχρεώσεις μας κι ως προς τα χρέη μας.

Απαιτούμε, λοιπόν, σεβασμό και συνέπεια έργων-λόγων από εκείνους που έχουν αναλάβει να μας διασφαλίζουν τα βασικά μας συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα ελεύθερης κι αξιοπρεπούς ζωής.

Δυστυχώς, το αυτονόητο δεν είναι και το αναμενόμενο…  Για άλλη μία φορά, οι Δημόσιοι Λειτουργοί αυτής της Χώρας όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων και ραχατλίδικης νοοτροπίας  κατάφεραν να συμβάλουν στην παράλυση μιας ολόκληρης  Ελλάδας και να δημιουργήσουν ένα κλίμα ΧΙΟΝΟ/ΧΕΙΜΩΝΟτρομοκρατίας  προτείνοντας την απλή λύση: ΜΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ αν δεν είναι αναγκαίο.

Όλοι οι υπόλοιποι, όσοι δεν μπορούμε ή δεν  ανήκουμε στον κύκλο των ευεργετηθέντων του στενού ή ευρύτερου δημόσιου τομέα κάθε μέρα πρέπει να αναμετρηθούμε με τον κίνδυνο των σοβαρών σωματικών βλαβών ή του αποκλεισμού στα χιονισμένα αλώνια..

Η Χώρα αργεί.. Σε κατάσταση  εκτάκτου ανάγκης Δήμοι και Νομοί που δεν προνόησαν για το αυτονόητο, σχολεία κλειστά και δημόσιες υπηρεσίες να υπολειτουργούν…

Ας σκεφτούν κάποιοι , ακόμη κι αυτοί που αναρτούν φωτογραφίες με την γραφικότητα του χιονιού, ΠΟΣΟΙ συνάνθρωποί μας υποφέρουν από την αμεριμνησία και την απάθεια κάποιων που καλύπτονται, κρύβονται πίσω από εγκυκλίους και εδάφια…

Ας έχουμε υπόψη μας, όμως, ότι η Χειμερία  Νάρκη δεν είναι μόνον ο Λήθαργος… Ναρκοθετούμε , πλέον , καθημερινά την ίδια μας την ύπαρξη και την υπόσταση..κι ίσως , στο άμεσο μέλλον, και την εθνική μας επιβίωση…

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί σε δρόμους της Θράκης, από την Ξάνθη μέχρι την Ορεστιάδα. Η φωτογραφία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς ίσως ένα από τα λίγα ζωντανά σύμβολα που μας υπενθυμίζουν το χρέος μας …

Αρθρογράφος