Αγορά Μοδιάνο – Επίσκεψη στο Εμβληματικό κτήριο που αναδιοργανώνει την αγορά της Θεσσαλονίκης

9 Ιανουαρίου 202400:20

Όποιος βρεθεί στην Θεσσαλονίκη και στην Αγορά Μοδιάνο, το πρώτο που θα αντικρύσει είναι ένα Εμβληματικό Κτήριο το οποίο μπαίνοντας στον 2ο αιώνα λειτουργίας του, προσαρμόζεται στο νέο καταναλωτικό κοινό που δημιουργούν οι νέες τάσεις στην διατροφή.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά της Θεσσαλονίκης και οριοθετείτε  από τις οδούς Αριστοτέλους, Ερμού, Κομνηνών και Βασιλέως Ηρακλείου. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1922 και ολοκληρώθηκε το 1930 από τον αρχιτέκτονα Ελί Μοδιάνο.

Είναι ένα μονώροφο κτίσμα με φροντισμένη εξωτερική όψη στην οποία συναντάμε πολλά στοιχεία του Νεοκλασικού ρυθμού. Η στέγη του είναι σκεπασμένη από γυαλί, στα πολλά διαταγμένα σε διαδρόμους καταστήματα.

Επισκεφτήκαμε την Αγορά Μοδιάνο την περίοδο των εορτών η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη, κυρίως από τουρίστες. Μπορεί η Αγορά μετά από ένα χρόνο λειτουργίας να αποτελεί μια επιλογή για βόλτα -αυτή την στιγμή- και όχι κυρίως για καθημερινές αγορές, αλλά όσα είδαμε επιβεβαίωσαν πως ο συγκεκριμένος προορισμός ήρθε για να διαμορφώσει όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης στον χώρο της διατροφής και των επιλογών.

Αυτό μας το επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι καταστηματάρχες οι οποίοι φαίνεται πως έχουν καταλάβει πως είναι συμμέτοχοι όχι μόνο στην διαδικασία αυτή, αλλά και στις νέες τάσεις του καταναλωτικού κοινού.

«Αυτό που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε είναι αναμνήσεις μέσα από τις γευστικές εμπειρίες», σημείωσε ο Γιάννης Κοτζαγερίδης του καταστήματος «Το Πιροσκί». Ενώ ο Γιώργος Γκίγκιζας του «Mr Fish» τόνισε, «κύριο μέλημα μας είναι να εκμεταλλευτούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Αγοράς, όπως είναι η Ασφάλεια των προϊόντων, και όταν λέω Ασφάλεια εννοώ την καθαριότητα του χώρου η οποία είναι σημαντική για το προϊόν μου, όπως και στα υπόλοιπα φυσικά. Οι χώροι καθαρίζονται σχολαστικά 24 ώρες το 24ωρο και αυτό φαίνεται παντού»

Με την σειρά μας θα λέγαμε πως η Αγορά μπορεί να γίνει «οδηγός» και για όλες τις Δημοτικές Αγορές της επαρχίας. Οι καταναλωτές είναι πλέον ενημερωμένοι για τα πάντα, ειδικά για την Ασφάλεια των προϊόντων για την οποία έγινε αναφορά πιο πάνω.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr