9h-synanthsh-canyon

9η Πανελλήνια κατασκηνωτική συνάντηση canyoning

16 Ιουνίου 201211:00

9h-synanthsh-canyonΣτις 6 Ιουλίου η έναρξη της 9ης Πανελλήνιας Κατασκηνωτικής Συνάντησης Canyoning. Στη συνάντηση είναι προσκεκλημένοι οργανώσεις και φορείς από όλη την Ελλάδα, αλλά κι από την Ευρώπη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει :

«Για την ανάδειξη των πανέμορφων φαραγγιών των Τζουμέρκων, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε σ αυτό το τόπο, την καθιερωμένη ετήσια κατασκηνωτική πανελλήνια συνάντηση canyoning. Επίσης είναι ανοιχτή συνάντηση προς όλους αυτούς που αγαπάνε τη φύση και θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο των φαραγγιών. Μπορούν να συμμετέχουν εντελώς αρχάριοι, ακόμη και παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών με τη συνοδεία γονέων, με ειδικά προγράμματα που έχουμε φτιάξει για τις παραπάνω κατηγορίες. Η διάρκεια της συνάντησης θα είναι μια εβδομάδα με προαιρετική συμμετοχή. Η περιοχή έχει πολλά φαράγγια, ποτάμια, πεζοπορικές, ορειβατικές και ποδηλατικές διαδρομές. Μπορείτε επίσης να κάνετε rafting, river trekking, να επισκεφθείτε αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, να φθάσετε ακόμη και σε όμορφες παραλίες. Ευχαρίστησή μας είναι να σας κάνουμε να περάσετε όμορφα, να γνωρίσετε την όμορφη αυτή Ελληνική περιοχή και να μεταφέρετε θετικές εντυπώσεις σε φίλους σας.»

Διοργανωτές

Η μεγάλη αυτή συνάντηση του canyoning διοργανώνεται από τον  Ε.Σ.Ε.Φ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ , μέλος της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος(Σ.Ο.Ε) με σκοπό την ανάδειξη των φαραγγιών της Ηπείρου, καθώς και των άλλων εναλλακτικών δραστηριοτήτων της περιοχής. Υπεύθυνος της διοργάνωσης έχει ορισθεί ο Γιώργος Ανδρέου, εκπαιδευτής-οδηγός καταβάσεων φαραγγιών, ο οποίος οργάνωσε και τις εξερευνήσεις των φαραγγιών, καθώς και ο Μιχάλης Αράπης και Αριστείδης Ζάχαρης. Συνδιοργανωτής και χορηγός είναι ο Δήμος Β. Τζουμέρκων, ο οποίος συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ομαλή εξέλιξη της συνάντησης.

Φορείς υποστήριξης

Η συνάντηση γίνεται υπό την αιγίδα της Σ.Ο.Ε και με την υποστήριξη των παρακάτω φορέων:

Δήμος Β. Τζουμέρκων,
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΤΣΟΥΚΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ‘’Η ΒΥΛΙΖΑ’’.
Ναυτικός Όμιλος Παμβώτιδος
Ε.Ο.Σ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,
ΕΕΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,
ACTIVE-NATURE

Η περιοχή της συνάντησης

Είναι τα Πράμαντα του Δήμου Β Τζουμέρκων του νομού Ιωαννίνων. Μεγαλοχώρι των Τζουμέρκων που βρίσκεται 65χλμ. ΝΑ των Ιωαννίνων και 70χλμ. ΒΑ της Άρτας, πόλεις με τις οποίες έχει καθημερινή οδική συγκοινωνία και επικοινωνία. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 840μ. αμφιθεατρικά στους πρόποδες της Στρογγούλας (2.107 μ.) της πιο επιβλητικής κορυφής των Τζουμέρκων. Στα Πράμαντα λειτουργούν πολλές υπηρεσίες, τράπεζες, κέντρο υγείας, σχολεία, βιβλιοθήκη, καταστήματα, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχεία.

Η έδρα της συνάντησης και η διαμονή

Η κατασκήνωση της συνάντησης θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Καταφυγίου Πραμάντων σε υψόμετρο 1300m μέσα στα έλατα στη θέση Ίσιωμα. Το Καταφύγιο βρίσκεται στους πρόποδες της Στρογγούλας Τζουμέρκων και απέχει από τα Πράμαντα μόλις 4 χλμ. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και γίνεται από τον δρόμο Πραμάντων προς Μελισσουργούς.

Εκδηλώσεις-παρουσιάσεις

Οι εκδηλώσεις και οι παρουσιάσεις της συνάντησης θα γίνονται στην σύγχρονη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Πραμάντων. Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι διαθέσιμο ένα μήνα πριν τη συνάντηση.

Προγράμματα για αρχάριους και παιδιά

Θα υπάρχουν προγράμματα για όλους

Διάρκεια

Η διάρκεια της συνάντησης είναι μια εβδομάδα. Ξεκινάει την Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 10:00 π.μ και τελειώνει την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 18:00.

Τιμή συμμετοχής

Η συμμετοχή στη συνάντηση είναι 25€ και περιλαμβάνει:

1. Αναμνηστικό t-shirt,

2. χάρτη της περιοχής με τα φαράγγια και τα σημεία ενδιαφέροντος,

3. το φαγητό, το ποτό και τα έξοδα της διοργάνωσης της βραδινής συνάντησης με ζωντανή μουσική στις 7 Ιουλίου.

Άλλες δραστηριότητες

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά φαράγγια. (εύκολα, δύσκολα, πολύ εύκολα, πολύ δύσκολα κλπ). Εκτός από canyoning, μπορείτε να κάνετε κι άλλες δραστηριότητες, όπως rafting, river trekking, πεζοπορία ορειβασία, αναρρίχηση, mountain bike, θρησκευτικό τουρισμό. Σχετικά κοντά στην περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, βυζαντινά μνημεία, παραλίες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Τα φαράγγια

Για Canyoning

Φαράγγι Καρλίμπους (προ πύλης)
Φαράγγι Πύλη Παραδείσου
Φαράγγ Κριθάρια
Φαράγγι Ματσούκι
Φαράγγι Κόκκινο Ποτάμι
Φαράγγι Συρακιώτικο
Φαράγγι Γκούρα Ανατολικής
Φαράγγι κρεμαστός Ανατολικής
Φαράγγι στο Αμπελοχώρι
Φαράγγι Καζάνια
Φαράγγι Παπά πήδημα
Φαράγγι Κοροβέσιου
Φαράγγι στον Άραχθο
Φαράγγι στο Πάτερο
Φαράγγι σους Χουλιαράδες

Για River trekking

Ματσουκιώτικο
Καλαρίτικος
Χρούσας

Για Rafting

Άραχθος
Καλαρύτικος

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr