syria_refugees_090611skq

8.538 Σύριοι πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία

14 Ιουνίου 201115:52

syria_refugees_090611skqΣτους 8.538 έχουν ανέλθει οι πρόσφυγες από τη Συρία που έφτασαν στην Τουρκία, βρίσκοντας καταφύγιο σε καταυλισμούς στην επαρχία Χατάι στη μεθόριο με τη Συρία, όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης 14 Ιουνίου, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Ο αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαλίτ Τσεβίκ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «η Τουρκία κάνει τα πάντα για να υποδεχθεί τους Σύριους πρόσφυγες».

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες έχουν φύγει από την πόλη Τζισρ αλ Σουγούρ, όπου οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις και η οποία απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία.

Ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε βία για να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής αυτής των 50.000 κατοίκων στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, με σκοπό να καταστείλει το κίνημα αμφισβήτησης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Οι Σύριοι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε τέσσερις καταυλισμούς στην επαρχία Χατάι. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι δε θα κλείσει τις πόρτες στους Σύριους που αναζητούν καταφύγιο στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη (09/06), ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε την ανησυχία του για τον ανησυχητικά αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων, που εγκαταλείπουν τη Συρία, ενώ τόνισε την ανάγκη, να βοηθηθούν οι πρόσφυγες, στις χώρες όπου βρίσκονται.

“Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Σύροι έχουν υπάρξει πολύ γενναιόδωροι στην φιλοξενία προσφύγων από το Ιράκ και Παλαιστίνιων από τα κατεχόμενα”, πρόσθεσε.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr