76η Επέτειος Γενεθλίων Αχμέτ Σαδήκ: “Η Δυτική Θράκη είναι αναπόσπαστο τμήμα της Τουρκικής Δημοκρατίας”

8 Ιανουαρίου 202300:19

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε τελετή ονοματοδοσίας ενός νέου κυκλοφοριακού κόμβου στον Δήμο Κεσσάνης της Αδριανούπολης με αφορμή την επέτειο γενεθλίων του αειμνήστου Σαδίκ Αχμέτ (απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αυτοκινητοδρόμων Τουρκίας, 6/5/22- αρ.πρωτ. E-14696342-000-25017). Σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων Keşan Ağadayı ανακοινώθηκε ότι ο κόμβος θα φέρει την ονομασία “Δρ. Σαδίκ Αχμέτ” και τα αποκαλυπτήρια κι εγκαίνια της γέφυρας πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας όπου αναγράφεται κι επισήμως το Sadık Ahmet Köprülü.

Εμβληματική ήταν η παρουσία του Προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κ. Μουσταφά Σεντόπ που συνδέεται με στενές σχέσεις με την οικογένεια Αχμέτ Σαδίκ ενώ ιδιαίτερως σημαντική εντοπίζεται η παρουσία του Γενικού Προξένου Τουρκίας στην Κομοτηνη κ. Αϊκούτ Ουνάλ. Στο αξιοσημείωτα και συμβολικά ισοδύναμα γεγονότα ήταν και η απονομή από τον κ. Μ. Σεντόπ το πιστοποιητικό επιτίμου δημότη Κεσσάνης στην χήρα Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ.

Στην εκδήλωση ονοματοδοσίας και στην τελετή εγκαινίων συμμετείχαν , εκτός άλλων, βάσει πρωτοκόλλου οι: Mustafa Destici,Kürşat Kırbıyık, Erhan Tabakoğlu, Sadettin Yağmur Gömeç, Ali Hüseyinoğlu, Işık Ahmet’, Fatma Aksal, Okan Gaytancıoğlu, Aziz Yıldırım,Murat Ahmet Yörük, Aykut Ünal, Mustafa Trampa, İbrahim Şerif, Mümin Şahin, Bülent Şengörür, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belgin İba.

Στον δεύτερο κύκλο προσκεκλημένων, την οικογένεια Αχμέτ Σαδήκ πλαισίωναν οι εκπρόσωποι της Προξενικής Μειονότητας ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι Νο 1, 7, 6,8,9, 10, 11, 14 διώκτες του Komotinipress κι εμού του ιδίου, εκπρόσωποι των παρακρατικών δομων καθώς και μέλη του ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού κόμματος ΚΙΕΦ/DEB.

Η δωρεάν μετακίνηση των χειροκροτητών και στελεχών του ΚΙΕΦ/DEB έγινε οργανωμένα με μισθωμένο λεωφορείο που ξεκίνησε από τις 5.00 τα ξημερώματα από την Κομοτηνή.

Οφείλουμε να σταθούμε ιδιαιτέρως στην παρουσία του Νο14 κ. Ιμάμ Τζανέρ, υποψηφίου δημάρχου Ιάσμου κ. Ιμάμ Τζανέρ, με αφορμή και τις εξελίξεις στον πολύπαθο δήμο Ιάσμου καθώς το όνομά του προτείνεται για την θέση του υπηρεσιακού δημάρχου Ιάσμου εάν κι εφόσον οδηγήσουν εκεί οι πολιτικές εξελίξεις με την συζητούμενη παύση του κ. Οντέρ Μουμίν.

Ιδιαίτερη η σημειολογία και ο συμβολισμός της παρέας του κ. Ιμάμ Τζανέρ που φωτογραφίζεται με τον Πρόεδρο της ΠΕΚΕΜ κ. Χ. Μποσταντζή, τον Αλή Χουσεΐνογλου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων Εκκλησιαστικων Λυκείων Ιμάμ Χατίπ κ. Μ. Αχμέτ τον κ.Γκόκχιαν Μουμίν, του μειονοτικού συλλόγου Ιάσμου και βεβαίως τον Γενικό Πρόξενο Τουρκίας , Α.Ε. Αϊκούτ Ονάλ με τον οποίο έχουν και κοινό dress code με κόκκινη γραβάτα και άσπρο πουκάμισο….

Θα είχε ενδιαφέρον να σταχυολογηθούν κάποια βασικά σημεία από τις ομιλίες των συμμετεχόντων στην σημερινή εκδήλωση όπως:

1.Mustafa Sentop, Πρόεδρος Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης: “Όσο υπάρχει η Τουρκία, όσο έχουμε 85 εκατομμύρια ανθρώπους, στεκόμαστε στο πλευρό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.Ο Σαδήκ Αχμέτ είναι η σημαία και σύμβολο του αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης .Ο αγώνας των Τούρκων στη Δυτική Θράκη είναι αγώνας για να συμμορφωθεί η Ελλάδα με το διεθνές δίκαιο και τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει.Η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη, η εχθρότητά της είναι πολύ επικίνδυνη. Οι Έλληνες προσπαθούν να διατηρήσουν τη δική τους ανεξαρτησία, οικονομικά και στρατιωτικά, με μια απερίσκεπτη εχθρότητα προς την Τουρκία , διακινδυνεύοντας ακόμη και να γίνουν το πεντηκοστό πρώτο κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη για κάποιες εκπλήξεις, τόσο νομικά όσο και από άποψη διεθνούς δικαίου .

2. Kürşat Kırbıyık, Κυβερνήτης Αδριανούπολης: Ο Αχμέτ Σαδήκ ήταν ο σημαιοφόρος της Τουρκικότητας στη Δυτική Θράκη . Όπως ο αείμνηστος Ebulfeyz Elçibey έκανε τον σημαιοφόρο της συνέχισης της υπόθεσης της Τουρκικότητας πέρα ​​από την Πατρίδα στο Αζερμπαϊτζάν, όπως ο αείμνηστος Rauf Denktaş έκανε στην Κύπρο, αυτός ο σημαιοφόρος για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης είναι ο αείμνηστος Σαδίκ Αχμέτ. Ο αγώνας του ήταν τέτοιος που αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο όχι μόνο της περιοχής όπου βρίσκεται, αλλά και το λεγόμενο σύμβολο της δημοκρατίας που έθεσε το εκλογικό όριο του 3%. από φόβο μην εκλεγεί βουλευτής.Ο φόβος που έγκειται στην άρνηση των πολιτικών δικαιωμάτων είναι πάντα ο ίδιος φόβος. Σήμερα, όπως και στο παρελθόν, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης προστατεύουν τις ταυτότητες, τις θρησκείες και τις πεποιθήσεις τους παρά τις κάθε είδους πιέσεις.Είναι πολύ σημαντικό για την οικογένειά μας και τον σκοπό μας να βλέπουν όλοι αυτό το σταυροδρόμι όταν έρχονται και πηγαίνουν στην Ελλάδα καθώς η διάβαση της γέφυρας, είναι το τελευταίο σημείο διασταύρωσης που πηγαίνει από τη χώρα μας στην Ελλάδα

3.Mustafa Destici, Πρόεδρος ΒΒΡ: Η Δυτική Θράκη είναι αναπόσπαστο τμήμα της Τουρκικής Δημοκρατίας. Σήμερα η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ισχυρότερη, πολύ ισχυρή. Το Κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει και δεν θα επιτρέψει να βιωθούν ξανά οι θηριωδίες ή οι σφαγές στο παρελθόν. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Όπως και η Κύπρος του 1974 Έγινε ειρηνευτική επιχείρηση, οι Τούρκοι και ο λαός εκεί σήμερα.Αν επιχειρηθεί δίωξη ή σφαγή κατά της μουσουλμανικής μειονότητας, το Κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι έτοιμο και ήδη ένας μεγάλος φόβος έχει κυριεύσει την Ελλάδα από αυτή την άποψη. Η Δυτική Θράκη είναι αναπόσπαστο τμήμα της Τουρκικής Δημοκρατίας”

Η πρώτη ανάγνωση της περιγραφείσης εκδήλωσης μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο επίπεδο ψυχολογικών επιχειρήσεων κατά της Ελλάδας με πλήρη εργαλειοποίηση του συστήματος ΚΙΕΦ/DEB και οικογένειας Αχμέτ Σαδήκ από την στρατιωτική εθνικιστική πτέρυγα.

Τα ερωτήματα που άμεσα ανακύπτουν είναι τα εξής:

  • 1. Συμφωνεί ο αιρετός και -ίσως-μελλοντικός δήμαρχος Ιάσμου με τα όσα ελέχθησαν στην εκδήλωση;
  • 2.Συμφωνούν οι Έλληνες Πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και έχουν κοινωνική κι επαγγελματική δράση στην Ελλάδα και την Θράκη με τις απειλές που εκτοξεύθηκαν κατά της Ελλάδας;
  • 3.Είναι  η Δυτ. Θράκη αναπόσπαστο τμήμα της Τουρκίας;
  • 4. Ποιές οι ενέργειες του ΥΠ.ΕΞ.; Θα κληθεί για εξηγήσεις ο νέος Πρόξενος κ. Αϊκούτ Ουνάλ στην Πρεσβεία του;
  • 5. Θα υπάρξει διάβημα των Αθηνών προς την Άγκυρα;

Αρθρογράφος