5ο Παιδικό Φεστιβάλ στην ΠΕ Ροδόπης

18 Οκτωβρίου 202220:35

5ο Παιδικό Φεστιβάλ στην ΠΕ Ροδόπης

« Γίνε κι εσύ ήρωας της ενέργειας! Ενεργώ, Ανανεώνω, Σώζω»

20-21 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Πάρκο Κομοτηνής

 

Το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ με θέμα « Γίνε κι εσύ ήρωας της ενέργειας! Ενεργώ, Ανανεώνω, Σώζω»διοργανώνειη Περιφέρεια ΑΜΘ- ΠΕ Ροδόπης με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης,στις 20 -21 Οκτωβρίου 2022, στο δημοτικό πάρκο Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή.Ο χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης είναι εκπαιδευτικός και διαδραστικός ενώ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, εξελίχθηκαν τις προηγούμενεςεβδομάδες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε 13 σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας.Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό μύησε τις μαθήτριες και τους μαθητές στην ιδέα της ενέργειαςμέσω βιωματικών εργαστηρίων. Πιο συγκεκριμένα, εξερεύνησαν την ηλιακή, αιολική και κινητική ενέργεια μέσα από τον κόσμο της ρομποτικής επιστήμης. Μελέτησαν,έψαξαν και δημιούργησαν τα δικά τους «ενεργειακά» αντικείμενα.

Το διήμερο 20 – 21 Οκτωβρίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ροδόπης προσκαλούνται να παρουσιάσουν τις κατασκευές που δημιούργησαν καθώς και να ανακαλύψουν τρόπους αξιοποίησης μορφών ενέργειας στην καθημερινότητα. Ακόμη, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν σε ρεαλιστικό χρόνο τη δέσμευση της ενέργειας από τη φύση, κατά τη συμμετοχή τους σε δράση φύτευσης αρωματικών φυτών.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 11:30 το πρωί και κατά τη διάρκεια των δράσεων του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί απονομή τιμητικών επαίνων σε νέους και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις πρόσφατες διακρίσεις τους, στους τομείς του αθλητισμού και των επιστημών, από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη.

 

Αρθρογράφος