32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Δ.Π.Θ.

25 Μαΐου 202410:00

Με ξεχωριστή χαρά το 32οΔιεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.) ανοίγει και πάλι τις πύλεςτου,καλωσορίζοντας φοιτητές και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, προπονητές, επιστήμονες αλλά και επαγγελματίες από τον κλάδο της Υγείας και του Αθλητισμού, στο κορυφαίο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Το Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνει αδιάλειπτα από το 1993, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ.,που φέτος κλείνει τα 40 χρόνια λειτουργίας του. Το Δ.Σ.Φ.Α.Α. θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ και για ακόμη μια χρονιά, θα φιλοξενήσει καταξιωμένους ομιλητές, μεεξέχουσα ακαδημαϊκή θητεία στην Αθλητική Επιστήμη και πληθώρα από Έλληνεςαλλά και ξένους σύνεδρους από διάφορες χώρες, ενισχύοντας το επιστημονικό κύρος και την αναγνωρισιμότητα του Τμήματος στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 250 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων τηςΑθλητικής Επιστήμης. Οι νέες τάσεις στον χώρο της Άθλησης διαμορφώνουν συνεχείς ανάγκες επιμόρφωσης, τις οποίες το Συνέδριομέσα από τις δράσεις του, φιλοδοξεί να καλύψειμε σεμινάρια θεωρητικήςεκπαίδευσης και πρακτικήςεφαρμογής, στρογγυλές τράπεζες με επίκαιρες θεματολογίες καιξεχωριστές εκδηλώσεις, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής και των πέντε μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.

Κεντρικοίομιλητέςστο 32ο Δ.Σ.Φ.Α.Α. θα είναι ο Καθηγητής Αθλητικού Μάνατζμεντ, Jayden (Yongiae) Kimαπό το KutztownUniversity της Pennsylvania, USA και ο πρώην Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Ομότιμος Καθηγητής κ. Γιάννης Πανούσης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τη βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Μπάνε Πρέλεβιτς την Πέμπτη 30 Μαΐου και ώρα 19:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Η επίσημη Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου2024και ώρα 19:30στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευτεί η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης στο πρόσωπο του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) κ. Κυριάκου Γιαννόπουλου, με την παρουσία των δυο Ομοσπονδιακών προπονητών των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών κ.κ. Θεόδωρου Βλάχου και Αλεξίας-Άννας Καμμένου, διακεκριμένων αθλητριών και εμβληματικών αθλητών όπως είναι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κος Γεώργιος Μαυρωτάς, ο οποίος συμμετείχε σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες, 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 8 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και5 Παγκόσμια Κύπελλαενώ από το 1995 ως το 2000 ως αρχηγός της Εθνικής Ομάδας κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα Ανδρών Υδατοσφαίρισης.

Με το «Βραβείο Νίκος Σαμαράς», θα βραβευτεί ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος, ένας εξαίρετος αθλητής και άνθρωπος, που έχει αναδειχθεί ως ένα από τα λαμπρότερα ονόματα στην Ενόργανη Γυμναστική, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο. Η εντυπωσιακή του πορεία περιλαμβάνει την κατάκτηση χρυσού και αργυρού μεταλλίου ως Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των κρίκων σε Αθήνα (2004) και Σίδνεϋ (2000) αντίστοιχα, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας και όχι μόνο.

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου δηλώνοντας συμμετοχή στην ιστοσελίδα: www.icpess.grή να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του συνεδρίου τηλεφωνικά στο 25410 83370 και ηλεκτρονικά στο info@enaevents.gr.

 

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα: https://icpess.gr

 

Αρθρογράφος