3.246 παιδιά και νέοι συμμετέχουν συνολικά στα μαθήματα και τις δράσεις του ΚΕΣΠΕΜ

23 Μαρτίου 201408:34

3.246 παιδιά και νέοι συμμετέχουν συνολικά  στα μαθήματα και τις δράσεις του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ενημερωτικής ιστοσελίδας daily-stories.gr.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα των υπευθύνων του Προγράμματος τα παιδιά αξιοποιούν τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στα σχολεία και τα ΚΕΣΠΕΜ και αποκτούν κοινωνικές εμπειρίες  176 γονείς μαθαίνουν ελληνικά  και γίνονται ενεργά μέλη του τόπου τους.

Μαθήματα ελληνικών και  ανάπτυξη δεξιοτήτων

820 παιδιά σε μειονοτικά και δημόσια  δημοτικά σχολεία Ξάνθης και Ροδόπης μαθαίνουν ελληνικά, αναπτύσσουν  δεξιότητες και ανακαλύπτουν τα  ενδιαφέροντά τους. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, αναλώσιμα υλικά, εξωσχολικά  βιβλία και παιδαγωγικά παιχνίδια συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων.

Ενώ, 129 παιδιά περιθωριοποιημένων οικισμών  αποκτούν μια δεύτερη ευκαιρία σχολικής ενσωμάτωσης και κοινωνικής ένταξης. Στα μαθήματα και τις παιδαγωγικές δραστηριότητες που οργανώνει το  Πρόγραμμα, οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να αναζητούν τις δεξιότητές τους, να  θέτουν στόχους, να προσεγγίζουν τη διαφορετικότητα και να εξασκούνται στην ανάγνωση και τη γραφή.

Τέλος, όπως σημειώνεται, στο ίδιο ενημερωτικό δελτίο  το Πρόγραμμα δεν μπορούσε φέτος να  οργανώσει μαθήματα ενισχυτικά της  επίδοσης στη δευτεροβάθμια, διότι την  ενισχυτική διδασκαλία ανέλαβε για όλα τα σχολεία της χώρας το υπουργείο Παιδείας. Έτσι ξεκίνησε την οργάνωση μαθημάτων στήριξης μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου  σε όσα δευτεροβάθμια σχολεία δεν γίνεται ενισχυτική διδασκαλία του υπουργείου για την προετοιμασία των μαθητών, ώστε να  ανταποκριθούν με επιτυχία στις εξετάσεις του ερχόμενου Ιουνίου.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr