efories krithriajpg

Αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες

22 Αυγούστου 201113:03

efories_krithriajpgΤην επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες εξετάζει η κυβέρνηση.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου προανήγγειλε την Κυριακή την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων -μετά σχεδόν από μια δεκαετία- , θέμα που όπως τόνισε έχει τεθεί από όλους τους κοινωνικούς εταίρους. «Δεν μπορεί παρά να μελετηθεί σοβαρά και να υιοθετηθεί» τόνισε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο Mega.

Οι αλλαγές που θα αγγίζουν περίπου 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα υιοθετηθούν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί μέχρι τον Οκτώβριο. Θα ισχύουν δε από το 2012.

Ουσιαστικά θα προβλέπονται κριτήρια, μέσω των οποίων θα προκύπτει το φορολογητέο εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, όπως το είδος της επαγγελματικής δραστηριότητας, η περιοχή που ασκείται, τα τετραγωνικά του επαγγελματικού χώρου, τα έξοδα της επιχείρησης, οι υπάλληλοι που απασχολούνται σε αυτή, κ.ά.

Με βάση τα αντικειμενικά αυτά κριτήρια θα προσδιορίζεται ένα ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα με το οποίο θα φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες σε περίπτωση που εμφανίζουν χαμηλότερο εισόδημα. Αν από τα τεκμήρια διαβίωσης προκύπτει υψηλότερο εισόδημα από ό,τι με τα αντικειμενικά κριτήρια, τότε οι φορολογούμενοι θα φορολογούνται βάσει του εισοδήματος που θα προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης.

http://news.in.gr


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr