bicicleta

Ασκήσεις σε άτομα με Επιληψία.

22 Ιουλίου 201100:00

bicicletaΜην αφήνεις τον φόβο που έχεις για τις κρίσεις της επιληψίας, να σου στερεί τη χαρά και όλα τα οφέλη της άσκησης. Οι σπασμοί σπάνια συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της άσκησης και στην πραγματικότητα η συστηματική άσκηση εμποδίζει την εκδήλωση κρίσεων. Το κλειδί είναι να βρει ποιο είδος άσκησης του ταιριάζει ώστε να μπορεί να διατηρήσει ένα πρόγραμμα


Πώς να ξεκινήσεις.

• Συζήτησε με τον γιατρό σου ότι θα συμμετάσχεις σε ένα πρόγραμμα άσκησης, παράλληλα με την φαρμακευτική σου αγωγή.
• Πάρε όλα τα φάρμακα που σου προτείνει ο γιατρός.
• Ο στόχος σου πρέπει να είναι να αυξήσεις τη φυσική σου κατάσταση, το εύρος κινητικότητας των αρθρώσεων και την ικανότητα σου να κάνεις τις καθημερινές σου δουλειές.
• Διάλεξε δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και μπορείς να κάνεις συχνά, όπως περπάτημα, κολύμπι, ποδήλατο.
• Εάν το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης είναι χαμηλό ξεκίνα με μικρότερη διάρκεια (10-15) άσκηση και προοδευτικά πρόσθεσε 5 λεπτά στη προπόνησή σου κάθε δύο εβδομάδες. Κάποια στιγμή πρέπει να φτάσεις ένα πρόγραμμα 30 έως 60 λεπτών άσκησης, για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.
• Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα να κάνεις ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, με ελαφριά βάρη , σε ένα με τρία σετς των 10 έως 15 επαναλήψεων.
• Επίσης ασκήσεις σώματος-πνεύματος όπως η γιόγκα και το τάι τσι συνιστώνται.

Το πρόγραμμα άσκησης θα πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της άσκησης για την υγεία σου. Μπορείς να έρθεις σε επαφή με ένα συνεργάτη της Κίνησης Ζωής www.kinisizois.gr ο οποίος θα μπορέσει να δουλέψει μαζί σου και με τον γιατρό σου, ώστε να βάλετε ρεαλιστικούς στόχους και να σχεδιάσετε ένα αποτελεσματικό και ασφαλές πρόγραμμα άσκησης, προσαρμοσμένο στις δικές σου συνήθειες και ανάγκες.

 

Δημήτριος Ρηγόπουλος
Ειδικός Παθολόγος
Συνεργάτης του Επιστημονικού web Site: www.iator.gr

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr