mageiritsa_copy

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

23 Απριλίου 201106:24

mageiritsa_copyΠαραδοσιακή Μαγειρίτσα

Υλικά:

  • 1 συκωταριά με τα εντεράκια της
  • 1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Λίγο άνηθο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λάδι
  • 2-3 αυγά
  • Λεμόνια χυμό

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω. Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο
  • Πλένουμε και την συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως
  • Τα κόβουμε όλα αυτά σε ψιλά κομματάκια όταν χλιαρώσουν λίγο
  • Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!!
  • Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο
  • Αν μας αρέσει παχιά βάζουμε και λίγο Βιτάμ
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά. Σβηνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αβγολέμονο
    Η μαγειρίτσα είναι τέλεια με μαύρο φρεσκοτριμένο πιπέρι στο πιάτο.

http://greekcook.gr/

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο inf[email protected]