marathopites_final

Μαραθόπιτες

15 Απριλίου 201110:53

marathopites_finalΜία μυρωδάτη πίτα, ανάλαφρη και θελκτική. Θα μαγέψει την οικογένεια σας και θα σας μυήσει στην Κρητική διατροφή


Συστατικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας ρακί
  • 1 κούπα νερό ζεστό (40 βαθμών Κελσίου)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100 γραμμάρια μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες συνταγής

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα  και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ρακίκαι το νερό. Παίρνουμε  λίγο, λίγο το αλεύρι από τριγύρω και ζυμώνουμε ώστε να γίνει η ζύμη μαλακιά κι εύπλαστη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Πλάθουμε μία μπάλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για  30 λεπτά’.

Για τη γέμιση
Σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Τρίβουμε το μάραθο με το αλάτι, με τα χέρια μας ελαφρά για να μαραθεί.  Προσθέτουμε στα κρεμμυδάκια- πράσο και ρίχνουμε το πιπέρι.  Ανακατεύουμε καλά.

Χωρίζουμε  τη ζύμη σε 24 μπαλάκια, στο μέγεθος μανταρινιού. Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο, με διάμετρο 20 εκ. Ετοιμάζουμε όλα τα φύλλα. Απλώνουμε  πάνω στα μισά 4 – 5 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα. Βρέχουμε τις άκρες και τις πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να κολλήσουν.

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε  ελάχιστο λάδι και τηγανίζουμε τις μαραθόπιτες μία – μία μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, βάζοντας καινούργιο λάδι σε κάθε πίτα. Σερβίρουμε τις πίτες ζεστές.

  • Διάρκεια: προετοιμασία 1 ώρα, ψήσιμο 1 ώρα

http://www.lovecooking.gr/

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]