Ιλχάν Αχμέτ:«Να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Θρακιωτών»  

26 Σεπτεμβρίου 202022:15

Παραθέτουμε δήλωση του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας με τα μέλη της Διακομματικής για την Θράκη και τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού   

«Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα συσταθεί η διακομματική επιτροπή ως μεγάλο θεσμικό και σοβαρό κόμμα, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην διακομματική. Και το αποφασίσαμε για ένα απλό λόγο• διότι, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με την ανάπτυξη της Θράκης και πρέπει αυτά τα προβλήματα να συζητηθούν.

Όμως, κατά την συμμετοχή μας στην διακομματική επιτροπή, βάλαμε και κάποιες σκέψεις, κάποιους προβληματισμούς. Ο πρώτος μας προβληματισμός ήταν και είναι ότι δεν πρέπει να διαψεύδουμε τις προσδοκίες των Θρακιωτών ως προς το πρακτικό αποτέλεσμα των εργασιών της επιτροπής.

Δηλαδή, να μην πολιτικοποιηθεί, να μην είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, μια επικοινωνιακή προπαγάνδα ή ένα μέσο προκειμένου να αντληθούν πολιτικά οφέλη για τα κόμματα.

Δεύτερον, από την πρώτη στιγμή αναφέραμε τις ήδη γνωστές θέσεις μας για το κάθε θέμα που απασχολεί την Θράκη ώστε να τις καταθέσουμε τόσο δια των τακτικών μελών του Κινήματος Αλλαγής όσο και από τους τοπικούς βουλευτές.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία μετά την πρωτοβουλία της προέδρου της διακομματικής επιτροπής, η οποία αποφάσισε η ίδια την ατζέντα και τον τρόπο που θα έρθει εδώ και θα δει τους φορείς, να καταθέσουμε ως κόμμα τις προτάσεις μας για τους αγρότες μας, για την Μειονότητα, κατά τις επισκέψεις στους δημάρχους Ριτβάν και Χαριτόπουλο όσο και στην Περιφέρεια.

Θέλουμε την ενίσχυση των μικρών αγροτών στην περιοχή, την επίλυση διαφορών προβλημάτων, τα οποία θα σας παρουσιάσω τις επόμενες ημέρες με μια συνέντευξη τύπου συνολικά ανά τομέα και θα εξειδικευτούν στην διακομματική».

Όταν ολοκληρωθεί η επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη, από εμάς ξεκινά η μάχη διεκδίκησης για το νομό Ροδόπης και την Θράκη».

Απάντηση για αποχώρηση Γκαράνη από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ:

«Ο κ Γκαράνης, ως δήμαρχος ενός μεγάλου δήμου όπως είναι ο δήμος Κομοτηνής, εγώ νομίζω ότι έχει δίκιο με την έννοια ότι έπρεπε η πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής να είχε αποφασίσει να επισκεφθεί όλους τους δημάρχους ξεχωριστά. Δεν είναι θέμα ζήλιας ή όχι. Εύχομαι και ελπίζω την επόμενη φορά να γίνει αυτό ή σε κάθε περίπτωση η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εισακουσθεί όπως πρέπει. Οι προτάσεις από εκεί και πέρα και εκ μέρους του κ Γκαράνη ως ενός σοβαρού δημάρχου κατατέθηκαν και θα ακουστούν και στο μέλλον στην διακομματική επιτροπή».

Αρθρογράφος