16.000 επισκέπτες στο Φεστιβάλ Καντίνας στην Κομοτηνή!

10 Ιουνίου 202420:03

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το Komotinipress υποστηρίζει, χωρίς ανταποδοτικό όφελος, κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας στην μικρή μας πόλη. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι η στήριξη δεν συνοδεύεται από κριτική. Σε αυτό το πλαίσιο , κι αφού είχαμε δημοσιεύσει τα δελτία τύπου της διοργανώτριας εταιρείας , θεωρήσαμε σκόπιμο να διατυπώσουμε και μία σειρά ερωτημάτων το Σάββατο 8/6/2024 ως ακολούθως:

Κάθε εκδήλωση εξωστρέφειας ειναι καλοδεχούμενη στην μικρή μας πόλη. Ωστόσο τα ερωτήματα που τίθενται για το Φεστιβάλ Καντίνας συνοψίζονται στα ακόλουθα , έτσι για την ιστορία:
1. Ποιά η συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής στο “γαστρονομικό φεστιβάλ”;
2. Πώς και γιατί παραχωρήθηκε το Πανθρακικό Στάδιο;
3. Γνωρίζουμε ποιό είναι το αντίτιμο της φιλανθρωπικής χορηγίας που θα διατεθεί και σε ποιόν ή ποιούς συλλόγους ή άτομα ή ομάδες; Εκτός από καντίνες είδαμε και μπάνερ δύο συλλόγων της πόλης. Σημαίνει ΄΄οτι είνα συνδιοργανωτές ή ότι θα λάβουν κάποιο ποσό ως χορηγία από τους διοργανωτές; Και πώς κι από ποιόν έγινε η συγκεκριμένη επιλογή;
5. Ξέρεις κάποιος τον σύλλογο ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;
6. Πώς ενσωματώθηκε σε ένα γαστρονομικό φεστιβάλ καντίνας το κλαρίνο και το δημοτικό ή δημοτικοφανές είδος διασκέδασης;
7.Να υποθέσουμε ότι υπάρχει ειδική υγειονομική μέριμνα
8. Για τις τιμές των προϊόντων γνωρίζουμε με ποιά κριτήρια έχουν διαμορφωθεί τόσο υψηλές;
9. Κάποιες καντίνες τις έχουμε και σε άλλες μαχαλοεμποροπανηγύρεις! Με ποιά κριτήρια λοιπόν λειτουργεί ο διοργανωτής;
10.Με το τέλος της αναψυχης και τη ψυχαγωγίας σας περιμένει και ομάδα Μαρτύρων του Ιεχωβά!
ΥΓ: Σύμφωνα με τα δεδομένα των διοργανωτών χθές και σήμερα επισκέφθηκαν τον χώρο συνολικά 10.000 άτομα

 

Σήμερα λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου το οποίο και δημοσιεύουμε. Βεβαίως, μέχρι σήμερα δεν έχουμε προστεθεί στην λίστα χορηγών επικοινωνίας:

Με Τεράστια Επιτυχία Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Καντίνας στην Κομοτηνή!

Η Thessaloniki Brand είναι περήφανη για την εντυπωσιακή επιτυχία του πρώτου Canteen Festival στην Κομοτηνή, που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 6 έως το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο. Με περίπου 16.000 επισκέπτες (μικροί, μεγάλοι) να γεμίζουν ασφυκτικά τον χώρο κάθε μέρα, το φεστιβάλ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και δημιούργησε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία για τους κατοίκους της πόλης και των γύρω νομών.

Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν με την ποικιλία των γεύσεων και τις επιλογές για κάθε ουρανίσκο, απολαμβάνοντας ζουμερά burgers, απολαυστικά bao buns, φρεσκοψημένη πίτσα, γευστικά noodles, δροσιστικά κοκτέιλ και άλλα πολλά.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο γεγονός ότι μέρος των εσόδων του φεστιβάλ διατέθηκε στον σκοπό της πανελλήνιας κοινωνικής δράσης “ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ”, καθώς και στον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής”, που έκανε αισθητή την παρουσία του στο φεστιβάλ ενημερώνοντας το κοινό για τη νέα δράση του “Share Life”. Η υποστήριξη της κοινότητας σε αυτή την πρωτοβουλία ήταν συγκινητική και ενδυναμώνει την αίσθηση της αλληλεγγύης.

Η Thessaloniki Brand υπόσχεται να επιστρέψει με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις και γαστρονομικές απολαύσεις. Ανυπομονούμε να σας δούμε ξανά σε επόμενες εκδηλώσεις μας!

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ερυθρός Σταυρός με το τοπικό παράρτημα Κομοτηνής, που είχε αναλάβει την υγειονομική κάλυψη του Φεστιβάλ..

Σημαντικό είναι να γνωρίσουμε σε όλους τα στατιστικά στοιχεία, για την έκδοση καλύτερων συμπερασμάτων που αφορούν τα ανταποδοτικά οφέλη, στα οποία δεν συνυπολογίζονται τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου:
● 18 συμμετοχές
● 24 εργαζόμενοι εκ των οποίων όλοι τοπικοί
● 20 συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις (security,ήχος, εξέδρα-φώτα κ.α.)
● Εργάστηκαν 18 καλλιτέχνες.
● Περίπου 16.000 επισκέπτες, μικροί μεγάλοι.
● 172 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και airbnb
● Υπήρξαν αγορές από τοπικούς προμηθευτές χονδρικής, επισκέψεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ταβέρνες κλπ.), εμπορικά καταστήματα, βενζινάδικα, περίπτερα καθώς και διαμονές σε ξενοδοχεία της περιοχής και airbnb συνολικού τζίρου περίπου 160.000 ευρώ.

Ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Πανθρακικού Εθνικού Σταδίου για τη συνεργασία, καθώς και τον Δήμο Κομοτηναίων – Αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Ραντεβού τον επόμενο χρόνο!

 

Αρθρογράφος